Ангелкова във Варна: Проверките трябва да се правят така, че да не се вреди на българския туризъм!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:10 / 14.08.2017
1995
Навсякъде се правят проверки. Разбира се трябва да се съобразява начинът, по който се извършват, за да не се вреди на българския туризъм. Това заяви във Варна министъра на туризма Николина Ангелкова по повод проверките на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг, които предизвикаха вълна от възмущение, предаде репортер на Varna24.bg

"Проверките, които извършваме в Министерство на туризма ги извършваме само по отношение на плажовете, не и на хората и са в светлата част на денонощието. Когато бъдат установени нарушения, ние даваме предписания, след което правим повторни проверки и ако те не са изпълнени, има санкции.
Най-честитите нарушения са свързани с липса на спасители, предписания даваме при следваща проверка спасителните постове да бъдат съгласно изискванията на наредбата за водно спасяване. Много по-малко нарушения забелязваме тази година във връзка с поставяне на допълнителни преместваеми обекти върху плажовете. До момента сме констатирали три такива, но при повторна проверка и на трите са отстранени. Това лято се натъкнахме и на такива нови нарушения, свързани с това, че на плажове, на които има спечелена процедура за отдаване под наем новият наемател или не иска да стъпи в задълженията си по договор или не бива допускан от предишен наемател. Така плажът остава неохраняем и същевременно се извършва търговска дейност, визирам "Кабакум" и "Панорама" във Варна и Обзор-мотела на Юг.

Ние сме сезирали кмета на община Варна и областния управител да вземат мерки заведенията да бъдат затворени. Имаме издадени заповеди за премахване от кмета на Община Несебър по отношение на Обзор, всеки трябва да си встъпи в ангажиментите съгласно закона и да се пристъпи към изпълнение. Междувременно, ако новият наемател подпише договор, като в случая с "Панорама", той ще си изпълнява задълженията по договора.

Нашите проверки са самостоятелни и са свързани само с управлението на плажовете и няма общо с проверките по заведенията, извършвани от Валери Симеонов.", заяви във Варна Ангелкова. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).