Англичанка е милионният пътник на летище Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:11 / 10.09.2010
593
Жаклин Мей е едномилионният пътник на летище Варна. Тя бе посрещната от Главния координационен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД и директора на летище Варна с голям букет цветя и получи много подаръци, сред които възможността да бъде специален гост на ВИП залата в избран от нея момент, класно българско вино и кошница свежи плодове.

Жаклин Мей е от Бирмингам. Идва в България със съпруга си на почивка във ваканционната им къща близо до Албена. Семейството си е купило къщата преди 2 години и посещава страната ни няколко пъти годишно. Пред журналисти гостите споделиха, че харесват хората и климата в България.

Милионният пътник на летище Варна кацна в 14:40 с редовния полет на авиокомпания "България Ер" от Лондон (Гетуик). Националният превозвач изпълнява целогодишно полети от и до летище Варна по направления София и Виена. През летния сезон обслужва редовни линии до Лондон и Москва и чартърни полети до различни дестинации в Русия, Франция, Финландия, Белгия, Латвия, Естония, Словения, Полша, Иран и др.

През първите осем месеца на годината пътниците по редовни линии, които обслужва летище Варна бележат ръст, като най-голямо увеличение има при пътуващите с редовната линия до Москва.

Най-голям дял сред пътниците на летище Варна и през този сезон заемат гостите от Русия и Германия, като за първи път в новата история на летището пътуващите от и до Русия изпревариха по брой пътниците от и до Германия.

Броят на обслужените пътници от началото на годината до момента се запазва на миналогодишните равнища. Покачване на пътникопотока от 0,64% е отбелязано през месец август. Тогава са обслужени близо 300 000 пътници, като най-голямо увеличение бележат руските и полските туристи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).