Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Анкета: 82 % от варненци са против блокирането на движението в града от протестиращи
Автор: Екип Varna24.bg 15:09 / 07.08.2020Коментари (42)6183
© Varna24.bg
Архив
82 % от варненци категорично не одобряват блокирането на пътища и възпрепятстване на движението в града от протестиращи. Това показват данните от проведена анкета по темата във фейсбук групата "Варна си е Варна“, съобщава Варна новини.

От 790 гласували до момента, 637 от далите своя вот в анкетата категорично заявяват, че не одобряват действията на протестиращите.

145 одобряват демонстрантите, а 8 души, от взелите участие в анкетата, директно са заявили, че не отговарят за действията си спрямо протестиращите.

Припомняме, че блокадите, първо на Аспаруховия мост, а след това и на ключови кръстовища във Варна създадоха транспортен хаос в морската столица и дни наред изнервяха шофьорите и по-голяма част от жителите на града. Протестиращи се настаниха в палатков лагер на кръстовището пред община Варна и блокираха трафика в една от най-натоварените зони в града. Наложи се няколко линии на градския транспорт да се движат по променени маршрути, което също създаде редица неудобства за придвижващите се с тях жители и гости на града.

Туристическият бранш на свой ред осъди действията на протестиращите: "Това, което се случва във Варна е изключително неприятно и влияе отрицателно на сезона. Блокират се ключови кръстовища, а от там целия град. Курортите стоят без полицаи, защото голяма част от ресурса на полицията е ангажиран с опазване на безопасността на протестиращите. Недопустимо е нерегламентирани и незаконни протести да блокират целия град“, каза за "Варна новини“ Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна.

Рано тази сутрин на територията на цялата страна бе проведена специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред. В резултат и палатковият лагер пред община Варна бе премахнат от кръстовището, а движението в района – възстановено.

От полицията призоваха както протестиращите, така и всички останали граждани да спазват Конституцията и законите на страната.



Още по темата: общо новини по темата: 220
20.11.2023 »
08.11.2023 »
06.02.2023 »
30.12.2021 »
10.05.2021 »
11.02.2021 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.08.2020 г.
0
 
 
Някакви дебили лежат по палатките. Това не са всички варненци. Има и психопати сред тях. Един се замозапали, сега трупат камъни пред Общината, но момчето не беше добре психически, трупащите камъни също не са добре с главата.
0
 
 
Хахахахаха направо 135% от всрненци напишете за "по-достоверно". рџ¤Ј
Aнонимен
на 09.08.2020 г.
0
 
 
Браво на варненци! Тези хора разбират, че някой нещо не одобрява и има право да изрази своя протест. Това обаче по никой начин не дава право на когото и да е да налага чрез диктат и уличен терор блокиране на каквото и да е! Другите хора имат права, които тези протестиращи прегазват, изнудват и рекетират. Кой им дава право на това? На всичкото отгоре тези протестиращи са вкарани в огромна заблуда-те бяха ловко измамени, насъскани, че ББ е крадец на техните пари, които държи на шкафчето-пачки от по 500 евра и кюлчета злато. Ето, това е теста за интелигентност на бг и те бяха скъсани жестоко на този тест. Кой смислен човек ще държи парите си в такива размери на шкафчето? Кой питам? И се оказа, че всички искат драстични демократични промени с терористични средства. Всичките им искания всъщност са исканията на Черепа, а те нямат свои искания, а само ултиматумите на Черепа за оставки на ББ и ИГ. Ако имаше разум и отговорно отношение и искане и желание за действителни демократични промени в много неща те трябваше и сега могат да бъдат изложени в колкото се съберат пункта по групи проблеми , да се внесат в НС и на голям обществен и политически форум да се избистрят и със сигурност повечето от тях щяха да се решат и то нелошо. А сега готвим катастрофа на Б-я защото иде зима, иде пандемия, иде ик. криза, социална криза и като капак и политическа такава. Аз заявявам, че няма и не може да се намери правителство, ново, сглобено от кол, от въже, което да се справи по-добре от това сега. Да не говорим за европарите, че за да дойдат трябва да се свърши много подготвителна работа, която никое ново правителство не може да свърши, а сегашното като го натискат всякак не може спорно да работи и му се пречи за това. Трагедията ни очаква и слепците нямат очи да го съзрат сега. Ако тези 82% не се възправят да спрат лудите да не правят курбан целия народ ще плачем горко и тогава всичко днешно ще ни се види като песен спрямо картината зимъска. Ако тази каша на протестиращите сега можеше да си я сърбат само те-халал да им е, но те я бъркат на всички нас и не трябва да им се позволява да ни вкарат в тази трагедия. А има и още по-лош вариант, когато властта не може никак да се справи в катастрофата. А идват избори и тогава нека всеки да избира с главата си най-доброто и който спечели да управлява!
0
 
 
Нормалните начини за протестираме не работят с тезо главочи. Вие какво искате : от вкъщи със салатата и с ракията само да се протестира, че да не ви пречи лирџ?‚ Хората не седят по срядата на пътя ей така за кеф, просто вие нямате капацитета да го разберете явно ...
0
 
 
Просто спрете да вярвате на някаква недоказана информация при условие, че 50 % от варненци са деца и пенсионери и има около 30 % не съм сигурен, но там някъде които нямат шофьорски книжки, тоеср не им пречи, че пътя е блокиран да речем 5 % протестиращи и 20 % хора, на които не им пука какво се случва в държавата забравих и хората от малцинствата и според вад колко процента наистина не са съгласни, че пътищата са блокирани. По смущаващото е процента на хората които вярват на нещо написно в някакъв сайт и същевремвнно обиждат съгражданите си, защоти някой им е казал, че те били процент от несъгласни. Всеки сам решава в какво да вярва все пак. Някой вярват в Бог други във феи и еднорози ама най са ми странни тези дето вярват, че всеки път хората гласуват за бойко.
0
 
 
Искам да ви попитам всички коментирали,дали ако блокират самата община ще ги забележите?Ще се придвижвате спокойно,бат Ванко ще почне поредния ремонт и ще ви създаде затруднения,но ще се придвижвате спокойно.Та,ако блокират общината ще ги забележите ли,или просто няма да ви се пречкат и няма дави касае?
0
 
 
Има начини за изразиш позицията си относно несъгласие с даден казус! Блокирането на пътища НЕ Е решение на проблема!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: