Анри Кулев открива във Варна изложбата "Власт и еротика в рисунка и комикс“

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:22 / 09.09.2019
2013
Анри Кулев представя на 12 септември от 20.30 часа в галерия "Графит" изложбата "Власт и еротика в рисунка и комикс“. На откриването ще бъде представена и книгата му “Ориент СексПрес", част от програмата на Световен Фестивал на Анимационния Филм Варна 2019 WFAF

Анри Кулев е артист, чийто талант принадлежи на българската култура на прелома между два века. С оригинален почерк в класическата акварелна техника, той създава стотици рисунки: илюстрации, карикатури, комикси, анимационни книги, стори-бордове. Влизането му в дигиталната епоха е хармонично. Той продължава да раздвижва уникалните си рисунки в различна техника, като същевременно демонстрира умения в областта на изящните изкуства, игралното и документалното кино, дигиталната анимация и сценографията.

Творчеството на Анри Кулев е добре познато в България.

Той е професор по анимационна режисура и основател на катедрата по анимация в НБУ. Част от творбите му излизат в поредица в периодични печатни медии. Рисунките му имат силен социален заряд, често ирония и деликатно чувство за хумор.

Анимационните филми, които създава, са носители на редица международни награди. Неговата сценография съпътства най-добрите спектакли на театралния режисьор Димитър Гочев в Германия.

Изкуството му възпитава окото и художественото съзнание на всеки, привлечен от таланта му. Увлича с оригинални идеи и майсторска техника.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).