Апелативен съд – Варна отново посрещна абитуриенти от Математическата гимназия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:17 / 15.12.2016
1483
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Вече имам представа какво работи един български съдия" и "Научих повече за работата на съда" - това са категоричните отговори на абитуриентите от МГ, гостували днес в поредния Ден на открити врати в Апелативен съд Варна.Техен своеобразен домакин и водещ в полето на правото бе съдията от Варненския апелативен съд Росица Тончева.

Образователната програма на Апелативен съд Варна, която има дълголетна история е съзнателно организирана и провеждана политика за предоставяне на правни знания на младите варненци - ученици и студенти. 
 
Срещата с всеки един випуск интелигентни, будни и любопитни млади хора е предизвикателство за съдиите, защото една значителна част тях имат съвсем ограничени познания за работата на правораздавателната система, за устройството, функциите и правомощията на органите на съдебната власт. Нещо повече. Дискусията в съдебната зала, особено, когато е водена от наказателен съдия преминава неизменно през знанието за рисковете, които съпътстват живота на младите хора. Рискове в житейски план, които много често могат да ги изправят пред закона. 

Може ли справедливостта на тържествува? Какво прави съдът и съдията, за да постигне справедливост? Защо трябва да познаваме законите? Защо е нужно да спазваме правилата? Това бяха част от въпросите, които днес намериха своя отговор в дискусията със съдия Тончева.
Очакваме следващите абитуриенти от МГ във Варна още през първия месец на Новата 2017 година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).