Апелативния съд потвърди решението на окръжния за ЦДГ "Теменужка"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:45 / 29.09.2009
1283
Варненският апелативен съд потвърди определението на ВОС от края на м. август тази година, с което в полза на Община Варна бе допуснато обезпечение на предявените искове срещу наследниците на имота на ДГ "Теменужка" чрез спиране изпълнението на действията на частния съдия изпълнител.

Пресслужбата на съда припомня, че първоинстанционният съд допусна обезпечение на предявените от Община Варна искове чрез спиране действията на частния съдия изпълнител за предаване на владението на имота, при условията на парична гаранция в размер на 20 000 лева. Окръжният съд във Варна бе сезиран с молба от Община Варна за допускане на обезпечение на предявените срещу седмината ответници искове за заплащане стойността на направените подобрения в имота. Този иск е съединен с искане за признаване правото на задържане на имота до заплащане на подобренията. Правото на задържане, пояснява апелативният съд означава, че държателят на имота има право да го задържи до заплащане на подобренията. Апелативната инстанция преценява, че в настоящия казус е налице интерес от обезпечаване на исковете и то с посочената в молбата адекватна обезпечителна мярка - чрез спиране на изпълнителното дело за предаване на владението на процесния имот. Определената от първоинстанционния съд парична гаранция от 20 000 лева има за цел да обезпечи евентуални вреди за ответниците, настъпили от допуснатото обезпечение.

На практика детската градина ще продължи да работи и няма да бъде обезпокоявана от действия на частния съдия - изпълнител. Следващото заседание по съдебния спор между Община Варна и собствениците на ДГ „Теменужка" е насрочено за 9 октомври тази година във ВОС. Определението на Апелативният съд във Варна е окончателно и не подлежи на касационен контрол.


Виж коментарите (0)

Още по темата (27):
28.11.2009 Нови експертизи по делото за ЦДГ „Теменужка“
19.11.2009 Отложиха за 26 ноември делото за ЦДГ "Теменужка"
13.10.2009 Доц. Константин Трошев: Кметът на Варна да се намеси за решаване на проблема с детските градини
09.10.2009 Приеха икономическа експертиза на поредно заседание по делото на ДГ
"Теменужка”
09.10.2009 Родителите от ЦДГ “Теменужка” отново излязоха на протест
09.10.2009 Продължава съдебният казус за детска градина "Теменужка"
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).