Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Апелативният съд остави под домашен арест обвиняем за държане на кокаин
Автор: Пламена Николова 16:53 / 16.03.2021Коментари (0)1024
©
Варненският апелативен съд остави в сила мярката за неотклонение "домашен арест“ по отношение на обвиняем за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество, съобщиха от пресслужбата на съда.

През декември миналата година 27-годишният мъж е бил задържан на паркинг пред хипермаркет във Варна. При обиск на Радостин А. и на жилище, в което живее, са открити 9 пликчета с кокаин с общо тегло 2,68 грама. В миналото той е имал сходна криминална проява, която Варненският районен съд е наказал административно с глоба. На 15 декември Апелативният съд постави Радостин под домашен арест, но преди дни той поиска Окръжния съд във Варна да измени тази мярка. Отказа обжалва пред горната инстанция.

Адвокатът на обвиняемия не оспорва авторството на деянието, но твърди, че клиентът му не би могъл да влияе на свидетели и да компрометира разследването. Радостин поиска от въззивния състав по-лека мярка за неотклонение, за да може да работи и покрива разходите си. Според Апелативната прокуратура, наложената глоба показва лоши характеристични данни на обвиняемия и повишена обществена опасност.

Апелативният съд прецени, че втората по тежест мярка за процесуална принуда е правилна и към настоящия момент. Не са настъпили нови обстоятелства, даващи основание за изменението й. Доказателствената съвкупност не разколебава извода за съпричастност на обвиняемия към деянието. Настоящият състав сподели становището на първоинстанционния съд за формирани трайни престъпни навици у Радостин А., които обуславят опасност от извършване на престъпление. Домашният арест безспорно ограничава придвижването и възможността за полагане на труд. При наличието обаче на доказателства за извършено престъпление с изключително висока степен на обществена опасност и отчитайки естеството на наркотичното вещество, съдът не смята, че по-лека мярка за неотклонение ще изпълни целите на закона. Освен това, липсват доказателства Радостин А. да е упражнявал обществено полезен труд преди задържането си, затова остава реален рискът да извърши престъпление.

С тези аргументи Апелативен съд – Варна потвърди домашния арест, контролиран със средство за електронно наблюдение спрямо обвиняемия в държане на кокаин с цел разпространение Радостин А.

Съдебният акт не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: