Апелативният съд отмени оправдателна присъда от по-ниска инстанция, осъди мъж на 3 години

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:32 / 13.11.2009
715
Днес Варненският апелативен съд отмени оправдателната част на присъда на Окръжния съд в Търговище, призна вината на Светослав Сп. за отвличането и грабежа на две лица, и произнесе ефективно наказание от 3 години „лишаване от свобода" за всяко едно от престъпните деяния. На основание чл. 23 Апелативният съд присъди охранителят Светослав Сп. да изтърпи ефективна присъда от 3 години лишаване от свобода.

Въззивният съд призна вината на 37 годишния бивш доброволец от мироопазващите сили в Камбоджа затова, че на 21 и 22 юли 2007 година в Търговище, в съучастие с други две лица отвлякъл и лишил от свобода Пламен Т. и Лидия К. При условията на продължавано престъпление и отново в съучастие с другите, неустановени лица Светослав със сила и заплахи отнел автомобила на отвлечените мъж и жена, личните им вещи, телефони и накити. Това се случило в местността Божурина поляна до с. Стража, община Търговище. След бруталното отвличане и грабежа Светослав и приятелите му завързали пострадалите за едно дърво и избягали с автомобила им. По-късно колата била открита опожарена в землището на с.Презвитер Козма, община Омуртаг. При обиска в дома на Светослав били открити боеприпаси, за които първоинстанционният съд му присъдил пробация за срок от 8 месеца.

Днешната присъда на варненския апелативен съд може да бъде обжалвана пред върховния касационен съд в 15 дневен срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).