Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Апелативният съд потвърди ареста на обвиненият за жестокото убийство във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 31.03.2021Коментари (0)1423
©
Апелативният съд във Варна потвърди определение на Окръжния съд в града, с което е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ на Красимир П. – обвинен за убийството на свой познат в село Попович. Според прокуратурата, деянието е извършено с особена жестокост. Това престъпление законът наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Държавното обвинение е приело, че 35-годишният мъж е умъртвил жертвата в питейно заведение на 22 март след скандал помежду им. Красимир напуснал местопрестъплението и направил опит да заличи следите си.

Защитата на обвиняемия помоли в съда да вземе предвид представените в днешното заседание доказателства, които показват, че той не би се укрил или извършил престъпление: бракоразводно решение, от което е видно, че Красимир е получил родителските права върху трите си деца; епикриза за влошеното здраве на баща му и справка на МВР, според която той не е склонен да извършва противообществени прояви.

Според Апелативната прокуратура, има достатъчно доказателства, които подкрепят обвинението. Защитата на интересите на правосъдието и на обществото изискват най-тежката мярка за процесуална принуда, подчерта представителят на държавното обвинение.

Съдът отчете, че Красимир П. е привлечен за тежко умишлено престъпление – убийство, извършено с особена жестокост. И настоящата инстанция не установи доказателства, които опровергават обоснованото предположение за съпричастността му. Реалната опасност да се укрие и да извърши престъпление се извлича от характера на извършеното престъпление и предвиденото за него наказание. Действително задържаният има три малолетни деца, за които трябва да се грижи. Ако няма роднини, които да го сторят, законодателят предвижда възможност за предприемане на мерки спрямо тях.

С тези мотиви Апелативният съд прецени жалбата на обвинения в убийство Красимир П. за неоснователна и потвърди задържането му под стража.

Определението не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: