Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Апелативният съд потвърди ареста на обвиняем за престъпления срещу полицейски орган
Автор: Пламена Николова 14:21 / 20.04.2021Коментари (0)1252
©
Апелативният съд във Варна потвърди определение на Окръжния съд в града, с което е била отхвърлена молбата за изменение на мярката за неотклонение на младеж, обвинен в причиняване на телесна повреда и опит за убийство на полицейски орган при изпълнение на службата му, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Митко М. е привлечен към наказателна отговорност за деяния, извършени на 9 март в с. Синдел. Тогава органите на МВР опитали да задържат мъж и жена, които отказали да се подчинят. Събралите се на място хора започнали да замерват с различни предмети правоохранителните органи. Според прокуратурата, 18-годишният Митко е нападнал служител с нож, а друг ударил с дърво. След това избягал. По-късно се предал в поделение на МВР.

Според Апелативната прокуратура са налице всички изисквани от закона предпоставки за потвърждаване на най-тежката мярка за процесуална принуда. На различно мнение е защитата. Адвокатите твърдят, че нито има опасност Митко да се укрие, нито да извърши престъпление. Той е с чисто съдебно минало и няма криминални регистрации.  Освен това, липсва оръжието, с което би могъл да е извършил престъплението, вменено му във вина. На местопрестъплението не е бил извършен оглед.

Доказателствата, събрани до момента, не са в състояние да обосноват подозрение у настоящия съдебен състав, че Митко М. е извършил опит за убийство. В същото време обаче разпитите на свидетели и съдебно-медицинска експертиза подкрепят съмнението, че той е съпричастен към обвинението в нанасяне на телесна повреда на полицейски служител. Това е тежко престъпление, което законът наказва с от 3 до 10 години лишаване от свобода. Освен това Апелативният съд вижда реална опасност младежът да се укрие. В деня на деянието е избягал от местопроизшествието. Последващото му явяване пред полицейските служби не може да заличи този факт. Наличието на постоянен адрес, семейното положение /Митко има бебе, а жена му отново очаква дете/ и данните за личността му не сочат риск от извършване на престъпление.

Опасността от укриване, съчетана с обоснованото предположение за съпричастност към едно от инкриминираните деянията,  дадоха основания на въззивната инстанция да потвърди най-тежката мярка за неотклонение на обвинения в опит за убийство и нанасяне на телесна повреда Митко М.

            Определението на Апелативен съд – Варна не подлежи на обжалване.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: