Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Апелативният съд потвърди ареста на разследван за отвличане, извършено в съучастие
Автор: Екип Varna24.bg 11:42 / 09.02.2016Коментари (0)690
© Varna24.bg
Антон Иванов, разследван за тежко умишлено престъпление - отвличане в условията на опасен рецидив и извършено в съучастие с други 4 лица, ще продължи да пребивава в ареста.

Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна от миналата седмица, с което е оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на процесуалната мярка за принуда.

Пресслужбата на съда припомня, че Евгени Димитров, Никола Николов, Георги Цветанов, Александър Колев и Антон Иванов се привлечени като обвиняеми затова, че в престъпно съучастие на 16 януари тази година отвлекли насила Йордан Радев. От първите събрани при разследването доказателства се установило, че Антон и Евгени познавали Радев, но били в конфликт с него. Сговорили се с останалите обвиняеми да отвлекли Йордан, за да се саморазправят с него. В присъствието на Никола, пострадалият бил отвлечен, като първоначално бил зашеметен с електрошок от Евгени. Насилниците го напъхали в багажника на лек автомобил и против волята му го отвели в дома на Антон. Близо едно денонощие петимата обвиняеми били жертвата си. Има данни от свидетелски разкази, че Антон е нанасял удари върху пострадалия Следи от предмета, с които мъжете са причинили телесни повреди на Йордан били открити при СМЕ. Радев избягал и сигнализирал органите на реда. Той подробно е обяснил обстоятелствата по отвличането, както и за систематичния побой, който мъжете му нанесли, снимали издевателствата си с мобилен телефон(наличен е 6 минутен запис на упражненото насилие) и го принуждавали да прави самопризнания. Евгени Димитров и Никола Николов са с мярка за неотклонение "задържане под стража", Александър Колев, търпи "домашен арест", а Георги Цветанов е под "парична гаранция" в размер на 5000 лева.

Варненският апелативен съд днес потвърди всички основания на първата съдебна инстанция, с които е отказала изменение на мярката за неотклонение на Иванов. Въпреки началния етап на разследването, събраните гласни свидетелства и медицинската документация обосновават предположението, че Антон е съпричастен към престъпното деяние. В хода на досъдебното производство ще се изяснява ролята и участието на всеки един от обвиняемите в отвличането и насилието спрямо пострадалия. И за този съд продължава да е актуален извода, че има реален риск от това Иванов да извърши друго престъпление или да се укрие. Богатото му съдебно минало и осъжданията за кражби и грабежи(последно през 2011 година) свидетелства затова, че младият мъж е склонен към насилие.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо Антон Иванов, разследван за отвличане в условията на опасен рецидив, в съучастие с други 4 лица е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: