Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Апелативният съд във Варна отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение на наркодилър
Автор: Пламена Николова 16:47 / 03.11.2020Коментари (0)1532
©
Апелативният съд във Варна отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение на обвиняем, притежавал високорискови наркотици, съобщиха от пресслужбата на съда. 

Апелативният съд потвърди определение на Окръжния съд във Варна, с което е оставено без уважение искане за изменение на мярката за неотклонение на Виктор И. Той е обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Мъжът е осъждан за сходно деяние – притежание на марихуана.

Защитата на Виктор изтъкна, че макар и осъждан, обвиняемият е реабилитиран. При предходните производства не е обявяван за издирване и не се е отклонявал. Той е земеделски производител и не би се укрил.

Представителят на Апелативната прокуратура припомни, че престъплението, за което е повдигнато обвинение, е тежко. Законът предвижда наказание "лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба от 5 до 20 хиляди лева. Производството е за държане с цел разпространение на високорискови наркотици: 0,71 г амфетамин, 180,69 г хероин с примеси и 1,08 г марихуана. Иззетите количества и предходната съдимост за същото престъпление говорят за висока обществена опасност и лоши характеристични данни на обвиняемия. Това обуславя повишен риск от извършване на престъпление.

Съдебният състав на Апелативния съд сподели изводите на първата инстанция, че е извършено тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода, а обвиняемият е съпричастен към него. Потвърждават го иззетите вещи, относими към разследваното деяние. Въпреки реабилитацията, фактът, че Виктор И. е осъждан за престъпление от същия вид, сочи високата му обществена опасност. По делото е установено, че той е пренасял наркотици от Петрич във Варна с личния си автомобил. Друг вид забранено вещество и електронна везна са открити в дома му. Тези факти водят до извод, че не е извършен еднократен акт, а става дума за стереотип на поведение. Освен това Виктор И. има контакти с лица от криминалния контингент, свързани с разпространението на наркотици.

Съдът не намери основания за изменение на най-тежката мярка за неотклонение, постановена спрямо обвиняемия за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества Виктор И.

Определението на Апелативен съд – Варна е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: