Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Апелативният съд във Варна потвърди присъдата на Гюрсел, пребил до смърт майка си
Автор: Пламена Николова 13:44 / 16.12.2020Коментари (0)2067
©
Апелативният съд потвърди присъда на мъж, подсъдим за убийството на майка си, съобщиха от пресслужбата на съда. Настоящата инстанция трябваше да провери правилността на съдебния акт, постановен от Окръжен съд - Добрич, с който е призната вината на Гюрсел Т. Той е обвинен, че е извършил деянието по особено мъчителен за жертвата начин. Според първата инстанция, синът трябва да бъде лишен от свобода за 18 години, при първоначален строг режим. Защитата  обжалва присъдата с искане за отмяната й или намаляване на наказанието.

Варненският апелативен съд, след като прецени доказателства и съображенията на страните, припомни фактите.

Гюрсел Т. живеел заедно с майка си в добричкото село Орляк, но отношенията им не били добри. Синът често злоупотребявал с алкохол, след което се случвало да бие пострадалата. На 04 декември 2017 г. отново възникнал скандал. Вечерта мъжът нанесъл множество удари с различни предмети на 75-годишната си майка, след което си легнал. Жената починала. Съдебно-медицинска експертиза е установила, че причината за смъртта на Фатме Д. е мозъчен кръвоизлив. Подсъдимият е направил самопризнания.

Въззивният съд отстрани допуснато процесуално нарушение като изключи част от показанията на двама служители на МВР, провели беседи с подсъдимия, без той да е бил уведомен за правата си.

Изводът, че именно синът е извършител на престъплението, се основава на множество източници. 51-годишният мъж не отрича, че е нанесъл побой на майка си, но твърди, че не е искал да я умъртви. Макар да е бил повлиян от значително количество алкохол, Гюрсел е разбирал значението на постъпките си и е могъл да ги ръководи. Съдът не сподели тезата на защитата, че не е извършено убийство, а смъртта е причинена по непредпазливост, вследствие нанесена телесна повреда. Въззивната инстанция намира, че по размер и вид наложеното наказание – 18 години лишаване от свобода - е правилно. С тези мотиви Варненският апелативен съд прие атакувания съдебен акт за обоснован и законосъобразен. 

Решението, потвърждаващо присъдата на Добричкия окръжен съд по отношение на подсъдимия Гюрсел Т. за убийството на майка му, извършено по особено мъчителен начин, може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: