Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Апелативният съд във Варна върна наркодилър в ареста
Автор: Пламена Николова 17:48 / 29.12.2020Коментари (0)1533
©
Варненският апелативен съд измени от "домашен арест“ в "задържане под стража“ мярката за неотклонение на обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на съда. 

Йордан Й. е обвиняем заедно с още четирима души по досъдебно производство, образувано през ноември миналата година. 20-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност на 29 октомври тази година за това, че в гр. Дългопол и в с. Красимир в съучастие като съизвършител е държал с цел разпространение марихуана с тегло 529,2 грама, метамфетамин – 556,7 гр, и екстази – 42,3 гр.

На 30 октомври Окръжният съд във Варна е постановил първоначалното му задържане под стража, но на 21 декември е определил домашен арест, който прокуратурата протестира.

Представителят на Апелативната прокуратура не намира пречки Йордан Й. да пребивава в ареста. Макар обвиняемият да не оспорва авторството на деянието, защитата му уверява, че няма опасност той да се укрие или да извърши престъпление.

Настоящият съдебен състав счита, че не е разколебано обоснованото предположение за съпричастността на обвиняемия към престъпната дейност. Няма важни социални или здравословни причини, които да налагат изменение на мярката за неотклонение. Не е отпаднал рискът той да се укрие или извърши престъпление. Апелативният съд се разграничи от становището на първата инстанция, че Йордан има добро процесуално поведение и съдейства за разкриване на истината. Напротив, той се е възползвал от правото си да не дава обяснения и така не е спомогнал за изясняване на фактите. Иззетите при разследването наркотични вещества не са в малки количества, което говори за продължавана престъпна дейност. Йордан сам е отговарял на телефона, чрез който са правени уговорки за продажба на забранени вещества. Освен това е отправял заплахи на задлъжняло лице. В допълнение, обвиняемият не работи и не разполага с други доходи, освен от разпространителска дейност.

Всички тези обстоятелства доведоха въззивната инстанция до извода, че определението на Окръжния съд във Варна, с което спрямо Йордан Й. е постановен домашен арест, е незаконосъобразно. Затова Апелативният съд отмени този съдебен акт и потвърди мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Определението на Апелативен съд – Варна е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: