Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Аплодисменти за тези герои, спасили жена от удавяне във Варна!
Автор: Иван Сотиров 17:35 / 14.10.2022Коментари (0)1077
Общинските съветници д-р Георги Дракалиев и Николай Стоянов предлагат бургаски студент да бъде отличен с Почетна значка за геройската постъпка, която извърши, установи справка на Burgas24.bg.

"Респект за тези смели момчета. Имах привилегията да стисна ръката на един от двамата смели млади мъже, които в полунощ на 7 срещу 8 октомври 2022 г. спасиха живота на жена в района на Морска гара-Варна. Поведението на двамата младежи е било изключително адекватно и безапелационно смело!

Почетни грамоти за доблестна постъпка и гражданска активност, плакети и значки на Икономически университет- Варна бяха връчени на Димитър Кандилов (студент на ИУ-Варна) и Станислав Иванов (студент на ВВМУ "Н.Й.Вапцаров“)

Горд съм, че сред нас има такива младежи!

Има надежда!", сподели в личния си профил във фейсбук проф. Евгени Станимиров, ректор на ИУ-Варна. 

Както Varna24.bg съобщи, преди седмица - на 7 октомври, на варненския плаж се случва един инцидент, който за малко да завърши трагично, ако не е била бързата реакция на двама 19-годишни младежи, единият от които бургазлия. Около полунощ, разхождайки се покрай брега на морето, те забелязват 56-годишна жена, която отива към Втора буна и изведнъж се хвърля в морето.

Виждайки, че жената потъва, единият младеж, който е преминал специализирано обучение, веднага се съблича и скача във водата, за да я спаси, а другият се обажда на 112 и хуква да търси помощ. Той намира още двама младежи и заедно успяват да извадят изпадналата в безсъзнание удавница на брега, където й оказват първа помощ.

В това време, пристигат полиция и кола на ЦСМП, като медиците интубират умиращата и по този начин трагедията е предотвратена. Двамата младежи, спасили жената, са Димитър К. от Бургас и Станислав И. от Поморие.

"Тяхната бърза и навременна намеса, за щастие довежда до спасяването на човешки живот, което безспорно заслужава адмирации и поощрение. Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива постъпки трябва да служат за пример на всички, считаме че е необходимо проявилият се наш съгражданин да бъде отличен от Общински съвет-Бургас", мотивират се авторите на докладната записка д-р Георги Дракалиев и Николай Стоянов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: