Арест за рецидивист, пребил жестоко възрастна жена, за да я ограби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:05 / 05.07.2016
957
Иван Костадинов, привлечен като обвиняем за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив ще продължи да пребивава в ареста. Днес Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Разград от 23 юни тази година, с което спрямо 42 годишния Костадинов е била определена първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража".

Пресслужбата на съда припомня, че мъжът е задържан, след като е бил разпознат за грабеж, извършен на 13 април в Разград. Иван нападнал възрастна жена на пътя, запушил устата й, съборил я на земята и сломил съпротивата й с ритници и удари в главата. Задигнал GSM -а на 73 годишната жена, който бил единствената й ценна вещ и избягал.

Днес Варненският апелативен съд потвърди всички основания на първата съдебна инстанция, определила най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Събраните доказателства, сред които освен разпознаването са и пълните самопризнания на Костадинов, обосновават по категоричен начин предположението, че той е автор на грабежа. Престъплението е тежко, а за него е при условията на опасен рецидив заради предишните му осъждания. Костадинов излязъл последно от затвора през септември миналата година и след по-малко от 7 месеца отново възстановил престъпните си навици, въпреки тежкото семейно положение и болното си дете. Законът наказва за грабеж, извършен при рецидив със затвор от 5 до 15 години. Това са аргументите и на този съд, за да стигне до извода, че има опасност ако е на свобода Иван да извърши друго престъпление.
Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на Иван Костадинов, привлечен като обвиняем за грабеж на възрастна жена, извършен при условията на опасен рецидив е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).