Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Арестуваха екоактивистка, скочила срещу ремонт на детска площадка във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:50 / 30.03.2016Коментари (5)2576
© Varna24.bg
Ваня Казакова /на снимката/ преди време оглави инициативен комитет против новият ПУП на 17-ти микрорайон в кв. "Левски"
Варненката Иванка Казакова бе арестувана след лют скандал, разразил се на детска площадка зад Китайската стена във Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Екоактивистката, която е известна с това, че оглави инициативен комитет против новият ПУП на 17 микрорайон на кв. "Левски", видяла днес през терасата си, че багери влизат на детската площадка и започва ремонт.

Позвънила в общината, за да подаде сигнал за незаконно строителство и хукнала да спира багера. От Общината изпратили екип на общинска полиция. Докато униформените дойдат се появили съседи, които се застъпили за предстоящия ремонт. Разразил се скандал. 

"Служителите на общинска полиция се срещат с техническия ръководител на строежа, той им предоставя разрешително за строеж и всички необходими документи. В един момент се появява гражданката и отправя претенции към полицаите, че те не са истински полицаи, понеже са от общинска полиция и тя няма да си представи документите за самоличност. Многократно служителите на общината изискват тези документи, тя отказва и се държи грубо с тях. Поради това се налага да бъде отведена в районното управление на Второ РПУ за да бъде установена самоличността и", коментира днес Тодор Иванов, зам.-кмет по сигурността в Община Варна.

Относно твърдението, че Иванка искала да отиде да си вземе личната карта от вкъщи Иванов заяви:
"Това не е верно. При отвеждането и до автомобила, тя е отказала да влезе и е заявила, че има здравословен проблем. Започнала е да буйства и затова се е наложило да използват белезници. Колегите се обадили във Второ РПУ откъдето изпращат по-голям автомобил, за да може госпожата да бъде удобно настанена и отведена в районното. Там и е съставен акт по Закона за българските лични документи. В 13.40 часа е освободена, след като и адвокатът и я посъветвал да не претендира, тъй като не е права в исканията си. Полицаите нямат ангажимент да изчакват когото и да било, всеки гражданин е длъжен да си носи документите в себе си. Освен това тя не живее наблизо. И ако всеки полицай чака нарушителя да си отиде за докумени какво ще стане?", допълни Иванов

Той уточни, че ако Казакова има претенции към съставения акт може да го обжалва в тридневен срок.

"Искам да кажа, че това не е детската площадка, която Ваня Казакова не желаеше да бъде рехаблитирана. Това е друга площадка, за която имаме подписка от граждани, които настояват да бъде ремонтирана. Същата госпожа е идвала при мен в кметството и е хвърляла папки, създавала е проблеми. За въпросната детска площадка има всички надлежни документи. Наложи се втори път да запитаме гражданите дали желаят ремонта и те потвърдиха. Що се отнася до ПУП-а на 17-ти микрорайон проекта бе провален след инициативата на г-жа Казакова. Той бе възложен от Община Врана и имаше проект, но заради нежеланието на гражданите няма да бъде извършено благоустрояването на района", коментира кмета на район Приморски Петя Продановав.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.03.2016 г.
0
 
 
прост народ , слаба държава. /око имаме изобщо държава/
Aнонимен
на 30.03.2016 г.
-1
 
 
А после вие ли ще ходите да гоните посред нощите наркомани и алкохолици от "детската "площадка,не живея там ,но имаме същия проблем и не си мислете ,че идва полиция,а на другия ден сме на работа и сме изтощени от безсъние ! А всъщност някой просто иска да си прибере пари по Европейски проекти и после си живее спокойно по заградени къщички. Защо не се обсъждат тези проекти с потърпевшите от шума,ама на чужд гръб и 100 тояги са малко...така казва народа.
0
 
 
И аз се чудя, ама е факт. Друг смахнат имал претенции и спряха ремонта на площадката зад сладкарница Неделя /до руското училище/ В междублоковото пространство има поне 20 семейства с малки /до 7год./ деца и заради един "образ" спират ремонта.
0
 
 
Как може един "човек" явно ненормален да спре проект за облагородяването на цял район при условие,че там живеят още стотици хора които го желаят.....?????
Aнонимен
на 30.03.2016 г.
+1
 
 
Аз живея във въпросния микро район и не мога да повярвам,че има хора ,които не са съгласни с облагородяването !!! Колко тъп трябва да си за да не искаш инфраструктурата а и не само да се осъвремени?!!?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Европейски избори 2024
Български тенис
Сърбия-Хърватия
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: