Арх. Бузев: Даваме зелена светлина на плана за Боровец-север, ще стане варненската "Бояна"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:54 / 02.05.2018
8174
Съветниците от ПК "Архитектура" към Общинския съвет на Варна дадоха зелена светлина за плана на Боровец-Север, предаде репортер на Varna24.bg

Първоначално те взеха решение да разгледат одобряването на изработката на ПУП за следващото си заседание, тъй като кметът Иван Портних не бе сложил подписът си под искането на живеещите в района. Комисията се беше разпуснала, когато запъхтян в стаята на съветника влезе Янко  Станев и буквално хвърли на бюрото пред председателя на комисията Димитър Карбов документите и извика: "Готово, разписано е!".

Съветниците застинаха по местата си и започнаха да звънят на колегите си, които вече бяха тръгнали да се върнат, за да гласуват искането и то да влезе за одобрение на предстоящото заседание на местния парламент.

Живеещите в Боровец-север от три години очакват решението за изработката на ПУП, който да регламентира застрояването в района. 

Главният архитект на Общината Виктор Бузев заяви, че това е посоката, в която градът може да се развива и с одобрението на ПУП-а там ще изникне един много привлекателен квартал на Варна, който той сравни със столичния "Бояна"

"Там изложението е северно, затова е трябва по-сериозна дограма да си сложат жителите, но е хубаво място", каза Бузев. 

Според него в бюджета има заложени средства за заданието за проектиране и планът ще бъде не само за улична регулация, а план за застрояване и регулация. 

Вижте повече във видеото! 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).