Арменците от Варна с мирно автошествие в подкрепа на сънародниците си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:38 / 18.10.2020
1992
Арменците от общността във Варна се включиха в мирно автошествие в подкрепа на сънародниците си - жертва на конфликта в Нагорни Карабах, съобщи БНТ.

Общността се обръща към Европейския парламент с настояване за обективност и конкретни действия, които да спрат военния конфликт

Колоната от автомобили, украсени с арменски и български знамена, премина през целия град от Паметника на българи-съветската дружба до площад "Генерал Антраник Озанян" в кв. Галата, където беше прочетена официална декларация от името на арменците в България.

Военните действия в Карабах започнаха на 27 септември, като се откриха няколко фронта, под обстрела на които попадат и населени места с цивилно население. Най-малко 600 са жертвите от ескалацията на военния конфликт. И двете държави - Армения и Азербайджан - обявиха извънредно положение.

На 10 октомври с посредничеството на Москва бе договорено кратко примирие за обмяна на пленници и хуманитарен коридор, което примирие така и не влезе в сила.

Международната общност, НАТО и световни лидери призоваха за спиране на огъня в Нагорни Карабах.

На 19 октомври се събира Съветът за сигурност на ООН за консултации при закрити врати във връзка със ситуацията в Нагорни Карабах.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).