Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Арт Галерия Ларго открива изложбата "Адреналин" на Галина Александрова
Автор: Пламена Николова 08:55 / 15.03.2022Коментари (0)962
Арт Галерия Ларго представя от 16 март до 4 април "Адреналин",  изложба – живопис на Галина Александрова. Откриването ще бъде в 18.00 часа в галерията, съобщи за Varna24.bg галеристът Нели Вълчева. 1 

От 16 март 2022 година Арт Галерия Ларго ще представи с дебютна изява в морската столица търновската художничка Галина Александрова. Изложбата се нарича "Адреналин“ и се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд "Култура". Галина, с артистичния псевдоним RED, ще стопли замръзналите ни от дългата зима души със серия от огнени, експресивни платна. Начина ѝ на живописване изненадва с изключителния си заряд, танцуващите мазки от четката ѝ карат сърцата да се разтуптят по- силно, живописта ѝ е изключително емоционална. Авторката е подготвяла картините за експозицията с много страст и безсънни нощи над статива, отдаване ту на една картина, ту на друга, после връщайки се отново на първата. Това вихрено темпо на работа, силния емоционален заряд, който Галина е вложила, са пряк резултат от адреналина, с който я е зареждала работата ѝ по време на създаването на творбите. Оттам идва и името на изложбата. 

За изявата си в галерия Ларго Галина споделя: "Картините в тази изложба са субективното ми отношение към изкуството и живота около мен. Когато работя, се чувствам отвъд  реалността, в ирационалното. Там е изключително интересно. Случват ми се приключения. Обичам да живея на ръба. Границата е тънка. Вървя по лед. Не се хлъзгам. Танцувам по леда и флиртувам с риска. Адреналинът ме облива. Усещам вкуса на живота. Рисувам хипнотично и интуитивно. Живея страстно. Смела, безразсъдна, свободна и независима, такава съм и в работите си. В картините си се изразявам силно  експресивно, с натрупана емоционално лична енергия. В тях има динамична комбинация от материали и техники. Работя спонтанно, без рационално мислене. Картините ми са първични и чувствени, с тях искам да внуша чувството на свобода и очаквам да ги съпреживеете с мен!“  

В творбите на Галина Александрова зрителят ще се наслади на наслагването и богатото нюансиране на различните живописни слоеве, деликатното изграждане на цветовите хармонии. Търновската художничка елегантно степенува тоналности и фактури, провокира зрителя, вмъквайки колажи от вестници и хартия в някои от картините. Ритъмът в нейните композиции е неподправен, вихъра на цветовете ѝ напомня на танцуващи пламъци. Историите, които разказва в платната, са философския прочит на авторката за живота, за човешките емоции, за малките, простички, но важни неща, които осмислят пребиваването ни тук, на тази земя. Посланията си художничката от града на болярите загатва чрез смелия ход на четката, а ние, зрителите, трябва да ги потърсим и открием сред хармония от петна, разливания, контури и дръзки изпръсквания върху платното. Защото в живота никой не ни дава отговорите наготово- трябва сами да открием своя път и да намерим това, което търсим. 

Очакваме ви на откриването на изложбата с участието на авторката на 16.03.2022 от 18:00 часа в салона на Арт Галерия Ларго, ул. Хан Крум 8, Варна. Откриването ще се проведе при спазването на всички актуални противоепидемични мерки. Повече снимки от изложбата на www.largogallery.com.

Галина Александрова е родена в град Габрово. Завършва Средно специално художествено училище за приложни изкуства в град Трявна със специалност "Вътрешна архитектура“ през 1988 година. През 1996 година се дипломира от Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност "графика“ при проф. Христо Цацинов. Галина работи в областта на абстрактната живопис. Участва в множество общи, национални и международни изложби, конкурси и пленери, някои от които: "Есенен салон“- Изложбени зали "Рафаил Михайлов“, Велико Търново (2006-2009, 2014-2016, 2018), "Пролетен салон на жени художнички“- ГХГ "Христо Цокев“, Габрово (1990, 2010-2012, 2014-2016), Национална изложба-конкурс "Национални награди Алианц България за живопис, скулптура и графика" (2008, 2014), "Биенале на малките форми в изобразителното изкуство“, Плевен (2014), Национално триенале "Пространство за вдъхновение", Велико Търново (2020), Международен пленер Охрид, Северна Македония (2016) и др. Има над 15 самостоятелни изложби в RED Gallery (2010, 2017-2019, 2021), "TRANSITION“ – изложба в галерия "Гешов", София (2016), "ENTROPY“ – изложба в галерия "ЛИК", София (2017) и др. Живее и твори във Велико Търново.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: