Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Арт Галерия Le Papillon открива изложба на Пламен Монев
Автор: Пламена Николова 12:55 / 16.11.2020Коментари (0)1516
©
Арт Галерия Le Papillon има удоволствието да Ви представи едно ведро "Пътешествие" с последните картини на добре познатия и обичан варненски художник Пламен Монев с неговата девета самостоятелна изложба в пространството на галерията от 19-ти ноември до 11-ти декември 2020. Съхранявайки оформилата се като традиция за последните седмици на есента, експозицията зарежда с колорита, позитивното настроение и енергията на запомнящите се експресивни платна на автора.

Верен на природата си на пътешественик талантливият Пламен Монев ни увлича в емоционална разходка из любими негови места свързани с лазура на морето, с градове със средновековен чар, с пъстротата на пазара за цветя, сред простора на хоризонта, на зелени поля и лятно спокойствие. В настоящата експозиция са включени няколко градски пейзажи и типичните за творчеството на автора натюрморти с пейзажни елементи, с оскъдно човешко присъствие или елегантно загатнато от предметите, които ползва. Монев, приел ролята на опитен гид, използвайки светлината, майсторски успява да ни потопи в уютната атмосфера на Ница, Сейнт Пол дю Ванс, Венеция, Сиена, Лондон, Единбург. Настроението е силно завладяващо до почти физически осезаема слънчева топлина, градски шум и весел говор, убедително постигнато от художника чрез приливите от чисти тонове, перфектния баланс в контрастите, но най-вече от умението му да разказва увлекателни истории с картини.

Следвайки творчеството на художника през годините, във всяка експозиция откриваме неговата жадна за пътуване душа. В сюжетите му разкриваме епикурейския му дух да се наслаждава на живота, на умението му да намира красивото навсякъде, дори когато то е мимолетно. Душевния си стремеж към баланс и хармония той изразява на платното чрез убедителна четка с категоричен замах, фино изведен детайл, чистота на линията, перфектни композиции и искрящ фовистичен колорит. В своите творби успява да пресъздаде онзи застинал дзен момент на съзерцание, едновременно с усещането за полъха на времето, за живот и движение.

"Повечето картини в изложбата ми са от места, в които съм бил и където искам пак да отида. Красиви, изграждани със столетия и пълни с история, но не музеи, а кипящи от живот градове на духа. Пътувам до тях, за да подаря на очите си техните цветове и хармония, а на душата си – радостта и куража, че ги има. Гледам улиците и сградите на Виена и Единбург, губя се в калейдоскопа на Барселона или Лондон, бродя и мечтая из каменните градчета на Прованс и Тоскана... и си спомням писаното от Артур Лундквист – за камъните на делника, от които духът на човека изгражда замъка на въображението.

Сега не е време за пътуване, но аз имам тази потребност. Искам радост и кураж, искам да съм там! Приятели, каня ви на Пътешествие!", казва Пламен Монев.

Заповядайте на вернисаж на изложбата на 19.11.2020 /четвъртък/ от 16.00 ч. до 19.00 ч. в изложбения салон на арт галерия Le Papillon при всички съображения за сигурност, необходимата дистанция и предпазни средства! Неминуемо ще се потопите в лазура и простора в творбите на Пламен Монев не само под въздействието на искрящите цветове, но и с увлекателните си разкази, които той ще сподели!

Изложбата може да бъде разгледана от 19-ти ноември до 11-ти декември 2020 г. в салона на Арт Галерия Le Papillon на ул. Драгоман № 12, както на сайта на галерията artpapilllon.com и на фейсбук страницата Le Papillon Art Gallery.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Закупуване на самолети F-16
Бюджет 2024
Природни стихии
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: