Арт Галерия Le Papillon представя изложбата на Николай Тихолов

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:59 / 21.11.2019
3276
Арт Галерия Le Papillon представя последните живописни платна на талантливия търновски художник Николай Тихолов в периода от 25-ти ноември до 11-ти декември в салона на галерията на ул. Драгоман 12, Варна. Единадесет живописни платна на лиричния автор, обединени от темата и мото на изложбата "SEMPRE ALLEGRO“ изпълват втората му самостоятелна изложба в пространството на галерията.

Експозицията е своеобразна картинна сюита от разкази за едно приказно време на фантазията на неговите романтични герои, които живеят и сега и навярно в ренесансова Италия. Фигурални композиции, в които сложната перспектива, пъстрият калейдоскоп от цветове и тяхното фрагментно разлагане на нюанси увличат вниманието на зрителя за дълго, стремейки са да обхване сложните много-планови сюжети. Музикалната тема на весело настроение се усеща във всяка творба ненатрапчиво, а деликатно, като лек топъл полъх, придаден от ритъм на пастелни тонове и нежни приливи. Тихолов е романтик и обича човешката мечтателна природа, доказвайки, че Allegro музика създават и сложните композиции от цветове, изграждащи неговите герои и пъстрите им светове. Често сюжетната линия се простира основно в града, но той винаги е погледнат от онази уютна и интимна гледна точка.  Същевременно зрителят наблюдава простор и обща планова картина на пространството, а това допълнително подчертава усещането за вечност и безвремие.

От картините на Тихолов струи поезия, а детайлността е в основата на творческата философия на автора. Всеки сантиметър от платното е наситен с цвят, внимателно подбран детайл и носи информация като частица от пъзел, изграждаща общата картина. Прецизността, с която авторът подхожда към всеки елемент е присъща само на човек, изцяло вглъбен и отдаден на страстта си към живописта. С математическа точност при полагане  на фините щрихи, изгражда триизмерни образи и нереални обекти, които оставят в зрителя усещането за нещо приказно и мистично, и в същото време много истинско.

Героите му живеят в приказна обстановка - богати цветове, преливащи в хармония, причудлива феерия от повтарящи се елементи, но те сякаш не забелязват нищо от това защото колкото и пищно да е всичко, главната роля е отредена на отношенията между Нея и Него. Загледани в картините на Тихолов зрителите неусетно са въвлечени в свят където "SEMPRE ALLEGRO" т.е винаги може да е весело, а това е и посланието, което авторът иска да предаде, чрез своето изкуство.

Заповядайте на откриването на изложбата - 25.11.2019 /понеделник/ от 18:00 ч. в изложбения салон на арт галерия Le Papillon, ул. Драгоман 12,  за една своеобразна разходка в приказния и щастлив свят, който е сътворил в картините си Николай Тихолов!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).