Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Арт Галерия Le Papillon представя изложбата на Николай Тихолов
Автор: Пламена Николова 15:59 / 21.11.2019Коментари (0)3215
©
Арт Галерия Le Papillon представя последните живописни платна на талантливия търновски художник Николай Тихолов в периода от 25-ти ноември до 11-ти декември в салона на галерията на ул. Драгоман 12, Варна. Единадесет живописни платна на лиричния автор, обединени от темата и мото на изложбата "SEMPRE ALLEGRO“ изпълват втората му самостоятелна изложба в пространството на галерията.

Експозицията е своеобразна картинна сюита от разкази за едно приказно време на фантазията на неговите романтични герои, които живеят и сега и навярно в ренесансова Италия. Фигурални композиции, в които сложната перспектива, пъстрият калейдоскоп от цветове и тяхното фрагментно разлагане на нюанси увличат вниманието на зрителя за дълго, стремейки са да обхване сложните много-планови сюжети. Музикалната тема на весело настроение се усеща във всяка творба ненатрапчиво, а деликатно, като лек топъл полъх, придаден от ритъм на пастелни тонове и нежни приливи. Тихолов е романтик и обича човешката мечтателна природа, доказвайки, че Allegro музика създават и сложните композиции от цветове, изграждащи неговите герои и пъстрите им светове. Често сюжетната линия се простира основно в града, но той винаги е погледнат от онази уютна и интимна гледна точка.  Същевременно зрителят наблюдава простор и обща планова картина на пространството, а това допълнително подчертава усещането за вечност и безвремие.

От картините на Тихолов струи поезия, а детайлността е в основата на творческата философия на автора. Всеки сантиметър от платното е наситен с цвят, внимателно подбран детайл и носи информация като частица от пъзел, изграждаща общата картина. Прецизността, с която авторът подхожда към всеки елемент е присъща само на човек, изцяло вглъбен и отдаден на страстта си към живописта. С математическа точност при полагане  на фините щрихи, изгражда триизмерни образи и нереални обекти, които оставят в зрителя усещането за нещо приказно и мистично, и в същото време много истинско.

Героите му живеят в приказна обстановка - богати цветове, преливащи в хармония, причудлива феерия от повтарящи се елементи, но те сякаш не забелязват нищо от това защото колкото и пищно да е всичко, главната роля е отредена на отношенията между Нея и Него. Загледани в картините на Тихолов зрителите неусетно са въвлечени в свят където "SEMPRE ALLEGRO" т.е винаги може да е весело, а това е и посланието, което авторът иска да предаде, чрез своето изкуство.

Заповядайте на откриването на изложбата - 25.11.2019 /понеделник/ от 18:00 ч. в изложбения салон на арт галерия Le Papillon, ул. Драгоман 12,  за една своеобразна разходка в приказния и щастлив свят, който е сътворил в картините си Николай Тихолов!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: