Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Арт галерия Le Papillon представя Атанас Хранов
Автор: Пламена Николова 09:03 / 07.08.2020Коментари (0)1541
©
Арт галерия Le Papillon има честта и удоволствието да срещне почитателите на съвременното изобразително изкуство с най-новите творби от многообразното творчество на талантливия художник Атанас Хранов в пространството на галерията от 11-ти август до 2-ри септември 2020 г. 

Веднъж потопили се в примамливия магичен свят на пловдивския художник с неизчерпаема фантазия, смелост и изящни умения, всяка следваща среща с артистичния му талант е очаквана с вълнение и нетърпение от искрени почитатели и любители на стойностното изкуство. Арт галерия Папийон ще представи творби, достойни за изучаване, които увлекателно ни въвличат в Храновия "Урок по астрономия", правейки зрителите съпричастни с астрономическите наблюдения, запленили автора по време на различните му морски и презокеански пътешествия.

Влеченията на художника към мистиката на древните знания на халдейците и други древни цивилизации, към пресъздаване на ангелската йерархия, вселенската космогония и мястото на човека в нея, неминуемо намира пристанище в изучаване на небесната карта. Небето и съзвездията са основен ориентир на всички пътешественици. А това, на което ни учи Хранов чрез един кодиран и магично-живописен подход е всеки да намери своя верен на себе си път в житейското море, да не губи вяра в постигането на своите цели, в безграничността на човешките възможности и въображение.

Атанас Хранов работи в областта на пластичните изкуства и живописта, смесвайки органично жанровете с майсторството на виртуоз. Перфектно владее дървото и го използва както в скулптурните си творби, така и в живописта. Почеркът му е категорично разпознаваем не само с виталната, свободна и изящна живопис, но и със смелата комбинация на пластични решения, често отлети от бронз, сребро или артистична употреба с друга функция на вещи от бита. В картините си изгражда триизмерно пространство със средствата на илюзорната живопис и вграждането на различни обекти в тях. Отличителен белег е доминиращото присъствие на орнамента, изведен до чист знак. В творбите му усещането за небе и море силно присъства независимо от абстрактния начин на изобразяването им и комбинацията от отчетливи детайли, създаващи многобройни асоциации.

Заповядайте на откриването на изложбата на 11 август 2020 г. в 18.00 часа, когато в пространството на галерията на ул. Драгоман 12, както и на открито и с необходимата дистанция, в компанията на харизматичния Атанас Хранов ще получим "Урок по астрономия", преразказан в картини и обекти.

Изложбата може да бъде разгледана от 11-ти август до 3-ти септември 2020 г. в салона на Aрт Галерия Le Papillon на ул. Драгоман № 12, както на сайта на галерията artpapilllon.com и на фейсбук страницата Le Papillon Art Gallery.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: