Асфалтираха улица във Варна, но заедно с тротоара

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
11:06 / 07.05.2013
7464
Да видиш нов асфалт върху цяла пътна отсечка във Варна, е повод за радост, особено когато става въпрос за натоварена улица като "Александър Рачински". Тя свързва кръстовището при Археологическия музей със спирка "Нептун" и почти винаги е натоварена, тъй като освен потока от коли, по нея се движат и тролеите. Подновената наскоро настилка на пътното платно там обаче буквално е преляла върху тротоара. Нивото на новия асфалт е с доста сантиметри над бордюра и тротоара като цяло и кара доста минувачи да се дивят на инженерната мисъл на специалистите, извършили ремонта.

Не е ясно защо никой не се е сетил да ремонтира и тротоара на улицата, при положение че тя е преасфалтирана изцяло, а не просто закърпена. Пътят за пешеходци по "Александър Рачински" е в доста окаяно състояние и очевидно е пропаднал, заради което и новият асфалт идва толкова високо спрямо него. Ако тротоарът започне да се ремонтира сега, това означава да се реже пресният асфалт, за да бъдат наместени новите бордюри, което изисква прецизност. Друг въпрос е дали изобщо някой е планирал слагането на нови плочки, или просто бърза да отчете, че е решил проблема с дупките на още една улица.

На всичко отгоре след ремонта по тротоара има разпръснат доста асфалт. Защо той не е изгребан или изметен, както би трябвало да стане, е не по-малка загадка от самото "преливащо" платно. При всички случаи това допълнително говори, че ремонтът на улицата е извършен небрежно и набързо, явно без желание да бъде изпипан.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).