Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Асоциация "Българска книга" организира за първи път във Варна Детски литературен кът
Автор: Екип Varna24.bg 16:31 / 30.07.2015Коментари (0)648
© Impact Press Group
За първи път във Варна Асоциация "Българска книга" организира Детски литературен кът. Това обяви на пресконференция във Варна Василка Ванчева, зам.-председател на Асоциация "Българска книга" и организатор на "Алея на книгата", предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна. 

В детския кът ще участват аниматори, художници, артисти, писатели. Всеки ден, на открито, децата ще четат и слушат откъси от любими детски произведения, ще имат възможността да бъдат част от различни работилници и игри с любими приказни герои. 

Събитията за деца са всеки ден от 31 юли до 9 август пред Фестивалния комплекс - от 10.00 до 12.00 ч. и от 17.00 до 20.00 ч. Тридневна детска работилница "Комикс по любима детска книга" с Радостина Нейкова ще стартира в първия ден на Алеята на книгата. Заниманията ще са за деца на възраст между 7 и 15 години. В първия ден от събитието от 17 до 18:45 часа е предвиден и градски пикник с детски книжки. Всяко дете ще може да прочете на микрофон откъси от любимата си книжка. 

От 19 до 19:45 часа пък детската писателка и поетеса Райна Пенева ще чете с децата в рима. Събитията за най-малките ще продължат и в събота, когато от 17:00 часа малчуганите ще могат да готвят с героинята мама Муминка от долината на Муминтролите и преводачката Росица Цветанова. От 18:30 часа в неделя талантливата разказвачка Лозинка Йорданова ще срещне децата със самодиви, горди юнаци, хитри моми - с цялата пъстрота на българската народна приказка. 

Повече от 40 години известната българска фолклористка изучава, събира и разработва родното писмено и устно културно наследство - песни, приказки, обичаи. От 18:00 часа в сряда е предвидено куклено представление "Дора изследователката", което ще завърши със снимки на децата с куклите Дора, Ботичко и Лисанко. 

От 17 часа на следващия ден ще започне представлението "Мики Маус" по следите на изчезналото съкровище", а от 18 часа са предвидени забавни игри, музика и занимания по стихчетата от книжката "Колко ягоди растат по морето". В петък от 18:30 часа ще започне работилница с Бубич за ръчно правена хартия, а от 17:00 часа в събота авторът Калин Терзийски ще почете на децата от своя любима детска книга. Официалното откриване на "Алея на книгата" е на 31-ви юли в 18.00 часа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: