Асоциация "Българска книга" организира за първи път във Варна Детски литературен кът

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:31 / 30.07.2015
649
За първи път във Варна Асоциация "Българска книга" организира Детски литературен кът. Това обяви на пресконференция във Варна Василка Ванчева, зам.-председател на Асоциация "Българска книга" и организатор на "Алея на книгата", предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна. 

В детския кът ще участват аниматори, художници, артисти, писатели. Всеки ден, на открито, децата ще четат и слушат откъси от любими детски произведения, ще имат възможността да бъдат част от различни работилници и игри с любими приказни герои. 

Събитията за деца са всеки ден от 31 юли до 9 август пред Фестивалния комплекс - от 10.00 до 12.00 ч. и от 17.00 до 20.00 ч. Тридневна детска работилница "Комикс по любима детска книга" с Радостина Нейкова ще стартира в първия ден на Алеята на книгата. Заниманията ще са за деца на възраст между 7 и 15 години. В първия ден от събитието от 17 до 18:45 часа е предвиден и градски пикник с детски книжки. Всяко дете ще може да прочете на микрофон откъси от любимата си книжка. 

От 19 до 19:45 часа пък детската писателка и поетеса Райна Пенева ще чете с децата в рима. Събитията за най-малките ще продължат и в събота, когато от 17:00 часа малчуганите ще могат да готвят с героинята мама Муминка от долината на Муминтролите и преводачката Росица Цветанова. От 18:30 часа в неделя талантливата разказвачка Лозинка Йорданова ще срещне децата със самодиви, горди юнаци, хитри моми - с цялата пъстрота на българската народна приказка. 

Повече от 40 години известната българска фолклористка изучава, събира и разработва родното писмено и устно културно наследство - песни, приказки, обичаи. От 18:00 часа в сряда е предвидено куклено представление "Дора изследователката", което ще завърши със снимки на децата с куклите Дора, Ботичко и Лисанко. 

От 17 часа на следващия ден ще започне представлението "Мики Маус" по следите на изчезналото съкровище", а от 18 часа са предвидени забавни игри, музика и занимания по стихчетата от книжката "Колко ягоди растат по морето". В петък от 18:30 часа ще започне работилница с Бубич за ръчно правена хартия, а от 17:00 часа в събота авторът Калин Терзийски ще почете на децата от своя любима детска книга. Официалното откриване на "Алея на книгата" е на 31-ви юли в 18.00 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...
Честито на варненци! Новата автогара в града отвори врати
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).