Аспаруховият парк става втората Морска градина на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:20 / 20.04.2016
1412
Надявам се на следващата сесия да успеем да внесем паркоустройствения план на Аспарухов парк, който ще ни даде възможност да направим необходимите инвестиции в тази прекрасна зона за града ни, прекрасно съчетание на плаж и зеленина, заяви кметът на Варна.

"Нашата амбиция е това да стане втората Морска градина на Варна. Разбира се важно е и изграждането на охранителния канал. Приключват процедурите в тази посока по отношение приемането на ПУП-овете там. Надявам се в края на деня да сме преминали и тази стъпка."

"Днес се взема още едно изключително важно решение за "Аспарухово", а именно придобиването от Община Варна на имотите на предприятието "Рибни ресурси", част от които ще се превърнат в паркова зона, която ще свързва тази част на района по протежението на канала с парка, част от имотите ще послужат за уширението на бул. "Мара Тасева", а пристанището, което е съществуващо и изградено, ще ни даде възможност да мислим в перспектива всички заедно за създаването на алтернативен воден транспорт между район "Аспарухово" и Морска гара.", каза още на сесията днес Иван Портних.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).