Атракция във Варненско с 3 приза в Годишните награди в туризма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:06 / 11.12.2020
9125
Атракция във Варненско е големият победител в петото издание на Годишните награди в туризма. Историческият парк във варненското село Неофит Рилски спечели първото място в 3 категории, показва справка в сайта, където се проведе гласуването, съобщава Дарик.

Културно-историческият комплекс, който е най-големият подобен в Европа, спечели убедително в категорията "Изборът на българите", която обхваща "100-те национални туристически обекта" и "50-те малко познати туристическа обекта в България". Обектът в село Неофит Рилски  отвя конкуренцията и в категориите "Туристическа атракция/обект" и "Иновация“. 

Термалният комплекс  Aquahouse Thermal & Beach в курорта "Св. св. Константин и Елена" зае първото място за "Специализиран туризъм“, а ски пистата във Вълчи дол остана на последното шесто място в категорията. 

Варна остана на шесто място сред 9 номинирани в категорията "Туристическа община – специална награда 2020“. Първото място зае Сандански. 

Победителите в Годишните награди за туризъм бяха определени чрез онлайн вот на страницата на Министерството на туризма, като гласуването приключи на 7 декември. Тазгодишното издание на класацията се проведе в 11 категории, от които 4 професионални, 5 художествени и 1 специално предназначена за българските общини.

Наградените ще бъдат обявени официално днес на церемония в София.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).