Атрактивно шоу на колела вдигна адреналина по време на "Гимкхана" във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:22 / 31.10.2022
3024
Атрактивно шоу вдигна адреналина по време на вчерашното автомобилно състезание "Гимкхана", което се проведе в центъра на Варна, предаде репортер на Varna24.bg

Варненци и гостите на града наблюдаваха с любопитство демонстрацията на шофьорско майсторство, в която се включиха както профисионалисти, така и любители.

В продължение на 6 часа пред Катедралния храм във Варна зрителите наблюдаваха автомобилни "пируети".

Ето какво посочват организаторите на събитието:

"ГИМКХАНА е първенство за мъже и жени и е валидно за Държавно първенство, записано в Спортния календар на БФАС (Българска Федерация по Автомобилен Спорт) за съответната година. Провежда се в съответствие с Международния спортен кодекс на ФИА, Наредбата за организиране и провеждане на автомобилни състезания за съответната година на БФАС.

ГИМКХАНА се провежда на предварително ограден и ограничен за достъп терен, в рамките на който се преминават различни елементи представляващи изпитания за класиране. Настилката на трасето може да бъде асфалтова или макадамова, като по преценка на организатора и съблюдавайки сигурността на състезатели, официални лица и публика, могат да бъдат включени пясъчни и/или водни препятствия.

ГИМКХАНА представлява преминаване през това трасе, като целта е преодоляване на всички елементи от трасето за най-кратко време и без допускане на нарушения водещи до натрупване на наказания под формата на наказателни секунди. 

Всеки изкарал шофьорски курс и получил свидетелство за управление на МПС има право да управлява автомобил на пътя. Но, дали наистина умеете дауправлявате автомобил добре?

Гимхана е времето и мястото, където можете да проверите вашите способности. На затворено и обезопасено състезателно трасе, а не на пътя. Защото на пътя всички трябва да сме по-внимателни, по-толерантни и по-добри. И ние, като организатори на Гимхана България, заставаме твърдо зад идеята да се усъвършенстваме зад волана, както като водачи, така и като хора.

Всеки може да се състезава! Гимхана е състезание, в което участват не само професионални автомобилни пилоти, но и всеки водач на автомобил, които има желание да изпита своите умения зад волана. Достатъчно е да притежава валидна шофьорска книжка и автомобил с преминат технически преглед".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).