Автомобили продължават да влизат в Морската градина, никнат импровизирани паркинги по алеите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:24 / 22.10.2012
1802
Твърдението, че влизането на коли в Морската градина е спряно или поне сведено до възможния минимум, е силно преувеличено. С това ще се съгласи всеки, който се е разхождал напоследък около Делфинариума. Автомобилите може и наистина да са по-малко отпреди началото на август, когато след серия от протести беше решено, че алеите са само за пешеходците. Наложената с широк популистки жест от страна на вътрешния министър Цветан Цветанов и на кмета Кирил Йорданов забрана обаче има една доста сериозна пробойна - контролът. Какво значение има дали на входа към Морската градина има бариера, или не, когато тя е постоянно вдигната, а служителите, които я обслужват, дори не си правят труда да попитат шофьорите накъде са се запътили?

Точно такава е ситуацията, която видяхме вчера на единственото място, което беше оставено като възможен вход на четири колела към местността Салтанат. Ще припомним, че той беше оставен като изключение за тези, които на практика живеят в парка, при това те трябваше да го доказват с документи. След това обаче почнаха компромисите. Някой отивал на гости, друг бил наел стая или апартамент в луксозните сгради наоколо, трети пък влизал само до някое от близките заведения... И така нещата се върнаха постарому.

В момента входът за автомобили до Делфинариума е натоварен поне колкото едно квартално кръстовище. Всеки, който поиска, си влиза от там в парка, въпреки че няма начин да не знае, че с кола в Морската вече е забранено. Но пък гостоприемно вдигната бариера действа толкова примамващо, че явно не може да й се устои. И колоездачите, и пешеходците пак трябва да се оглеждат, да правят път на джипове и лимузини, както си беше и преди наложената забрана. След като тя беше наложена с протести, може би сега гражданите трябва отново да се вдигнат, пък дано някой почне да контролира спазването й.

Никнат импровизирани паркинги по алеите

Ясно е, че когато някой влезе с кола в Морската градина, все някъде трябва да паркира. След въвеждането на забраната това стана малко по-сложно, защото съществува ако не реална, то поне теоретична възможност някой възмутен гражданин да викне "паяк", че и последният на всичко отгоре да се отзове на сигнала. Затова най-сигурно е да се паркира някъде, където това не бие толкова на очи. Например пред стълбите на самия Делфинарум. Принципно погледнато, на това място спрените коли не пречат, но, естествено, само ако забравим, че те по принцип не трябва да са в парка. Освен това има и по-големи нахалници, които просто си спират където им падне. Това явно са по-информираните нарушители, които са наясно, че глобата за нерегламентирано влизане с кола в Морската градина е много по-вероятно да им се размине, отколкото да им бъде наложена.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (1)

Още по темата (206):
29.09.2022 Без коли в Морската градина, вижте кога ще влезе в сила!
15.07.2022 Община Варна: Морската градина е държавна собственост, областният управител може да забрани движението на автомобили!
15.07.2022 Благомир Коцев: Не е в правомощията ми да издавам заповед за забрана на коли в Морската градина, това е фалшива новина!
15.07.2022 Сигнал: Областният управител забранява движението на автомобили и в Морската градина
09.02.2021 Терен от близо декар в Морската градина във Варна – продаден на частник
31.01.2021 Адвокат Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).