Автопаркът на "Градски транспорт" ще бъде обновен на 100% ! Още подробности за новите екологични превозни средства

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (1)
12:53 / 21.06.2019
4498
Община Варна е в процес на изготвяне на проект за закупуване на нови екологични превозни средства за градския транспорт, съобщи кметът Иван Портних

Управляващият орган на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020“ (ОПОС) е определил безвъзмездна финансова помощ за общината в размер на до 70 млн. лв., като средствата ще бъдат изразходени за електрически автобуси и тролейбуси за градския транспорт. Проектът включва закупуване ориентировъчно на 54 съчленени и 23 соло електробуси, 10 тролейбуса, закупуване, доставка и монтаж на оборудване, съоръжения, обзавеждане и техника, необходима за поддръжка и обслужване на електрически превозни средства, станциите и точките за зареждането им, ремонт и подмяна на съществуващата контактна мрежа на градския транспорт. Правят се финансови разчети, предстои окончателният брой на превозните средства да бъде определен на база на окончателен анализ. До септември трябва да бъдат подадени документите в МОСВ, а до края на октомври да бъде извършена оценка и да бъде сключен договор с управляващия орган на оперативната програма за безвъзмездна финансова помощ.

С новите екологични превозни средства автопаркът на общинската фирма "Градски транспорт" ЕАД ще бъде обновен на 100%. Със средства на оперативни програми вече бяха доставени 88 автобуса и 30 тролейбуса.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).