Азиатци харесаха зимна Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:34 / 10.01.2018
1670
Силна година очакват градските хотели във Варна. Първите организирани гости от Малайзия пристигнаха броени дни след Нова година. Варна е част от Балканския им маршрут, включващ Атина и Букурещ. 

"Пристигат за втори път и бяха впечатлени от промяната в града. Споделиха, че Варна е много по-красива, зелена. Харесват им реставрираните стари сгради - паметници на културата и цялостната визия на центъра и крайбрежната зона", обясни пред "Труд" председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев. 

Според него след големите инфраструктурни ремонти и заради многото нови авиолинии Варна е привлякла вниманието на азиатците като добра дестинация и през зимата. 

До пролетта в градските хотели ще отседнат японски, корейски и индийски групи, записали обиколни турове на Балканите. Увеличават се и директните онлайн резервации, които вече са половината от общия брой записвания в обектите за отдих в града. Правят ги основно гърци, турци, а от година - и доста французи и поляци. Мнозина от тях също предпочитат спокойствието извън пиковите плажни месеци. Предварителните договаряния сочат, че в крилата на сезона ще има между 10 и 15% ръст на гостите, а през лятото очакваме около 3-4% ръст на приходите, прогнозира Косев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).