БАБХ-Варна: В сезона на летните вируси да храним децата с царевица, купена на плажа, е безразсъдно

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
10:19 / 09.07.2018
5432
Не купувайте царевица, сладолед или плодове, предлагани от случайни търговци по плажната ивица, призоваха от БАБХ-Варна.

В сезона на летните вируси е безразсъдно майки да дават на децата си храна с неясен произход, която се съхранява при съмнителни условия, коментира за Varna24.bg д-р Златина Димова, началник на агенцията по безопасност на храните в морския град.

Към момента инспектори на Агенцията по храните продължават с проверките в хотелите, ресторантите и местата за хранене по българското Черноморие. Съществени нарушения към момента не са открити.

Д-р Димова уточни, че към хотелиерите, ресторантьорите и концесионерите на плажовете е отправена препоръка да следят и контролират за появата на такива търговци, но въпреки това те остават напълно неконтролируеми и на воля продават стоката си. 

"От години едни и същи хора всяко лято се препитават от продажбата на царевица, плодове и други хранителни изделия, съхранявани в съдове, които не отговарят на никакви санитарни изисквания. Когато видят проверяващи хвърлят кошниците и кофите и твърдят, че не са техни. Затова остават неуязвими, а са хора, които са отдавна познати като лица. Те не са стационарни и затова нашите служители не могат лесно да ги хванат и санкционират", допълни д-р Димова. 
 

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).