БАБХ щурмува курортите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:56 / 16.05.2012
749
Българската агенция по безопасност на храните започна масирани проверки в обекти на територията на курортите и курортните селища в областите Варна, Бургас и Добрич. Засиленият контрол е свързан с началото на летния туристически.

Областните дирекции по безопасност на храните проверяват обекти от търговската мрежа, подвижни, временни и сезонни обекти и такива с дейност кетъринг. Особено внимание се обръща на заведенията за обществено хранене в хотелските комплекси и обектите предлагащи оферти за почивка от типа "all inclusive".

Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов е разпоредил да се проверява във всеки обект дали е назначено лице по трудов договор, което да притежава документ за висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или да има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите.

От агенцията съобщават още, че за периода 7-13 май са извършили 5 009 проверки на обекти от търговската мрежа и общественото хранене. Поради констатирани несъответствия 7 обекта са с преустановена дейност, от които 5 в ОДБХ Стара Загора са затворени, поради нарушения в хигиенните показатели на питейна вода. В цялата страна са издадени 323 предписания и 118 Акта за административно нарушение.

ОДБХ - София град е бракувала 1650 кг хранителни продукти и 1160 кг. месни продукти с изтекъл срок на годност, а ОДБХ - Шумен - 19000 кг овче месо. Всички продукти са насочени за унищожаване в екарисаж.

Източник: Кросс


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).