БЧК - Варна с проект за нуждаещи се ученици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:32 / 28.11.2022
854
На 01.12.2022г., четвъртък,12.30ч., в ОУ "Хр. Ботев“ с. Житница, община Провадия, обл. Варна, стартира Програма на БЧК Варна "Топъл обяд за нуждаещи се ученици през учебната 2022/2023“.

Програмата се обезпечава с 11550 лв., набрани чрез националната Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК и от съвместно фондонабиране на БЧК и МЕТРО Варна.

Предвижда се предоставяне на топъл обяд на 40 ученика за 70 учебни дни.

Програмата цели:

Червенокръстка подкрепа за образование и училищна интеграция на деца от социално слаби семейства в с. Житница и с. Манастир, община Провадия чрез осигурен топъл/пакетиран обяд съответно при присъствено/дистанционно обучение;

Допълнителна подкрепа на ученици в риск:

чрез хуманитарни помощи – с учебни тетрадки и пособия, дрехи и обувки от дарители;

чрез здравно-просветни беседи - за здравословно хранене, първа долекарска помощ и предотвратяване на пътен/воден травматизъм; други в т.ч. информационни кампании за деца и родители по национални и местни програми.

Подборът на учениците за топъл обяд е извършен от училищна комисия в ОУ "Хр. Ботев" и социални работници в гр. Провадия, по критерии, посочени в Правилника на БЧК за предоставяне на храна и визиращи ученици в риск- без родители /кръгли и полусираци/; с един/двама родители - безработни или с увреждане; с осиновители или попечители; застрашени от отпадане от образование.

Програма "Топъл обяд“ на БЧК Варна е добра практика вече 13 поредни години, в които е реализирана в общо 20 училища, за 797 ученика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).