Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
БСП - Варна преизбра Борислав Гуцанов за председател
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 26.02.2015Коментари (0)1421
©
Със 134 гласа "за" делегатите на градската конференция на БСП преизбраха снощи за лидер Борислав Гуцанов. Изборът се наложи след като предходния председател - доц. Лидия Петкова се оттегли от поста след парламентарните избори на 5 октомври.

Кандидатите за лидерското място бяха трима. Освен Гуцанов в надпреварата участваха Януарий Вичев, който получи 44 гласа и д-р Десислав Тасков, за когото гласуваха 16 от делегатите на конференцията.

В работата на конференцията се включиха Антон Кутев, организационен секретар на НС на БСП и Динко Желев, член на Общопартийната контролна комисия.

В изказванията си делегати не спестиха и критика и похвали. Всички те обаче бяха категорични, че БСП има една цел - победа на местните избори тази есен и бяха категорични, че заедно всички трябва да работят за нейното изпълнение.

"Имаме уникалния шанс да бъдем истинска и автентична левица, при това не само в пленарните зали и в партийните събрания. Левицата, която хората искат да видят, да чуят, да усетят и да повярват, че тя е носител на промяната. Хората очакват тази промяна, искат я и ние с нашите действия трябва да спечелим тяхното доверие. Зная какво може тази организация и съм убеден, че както преди две години от Варна започна промяната в държавата, така ще стане и сега. И това е най-важната задача на варненската партийна организация. Точно на нас ни подхожда да дадем старта на новото начало, на новата надежда за Възраждане на България", каза пред конференцията Гуцанов.

Варненските социалисти ще продължат протестите заради гласувания вчера в парламента заем от 16 000 000 000 лв. Те са категорични, че правителството на Бойко Борисов и мнозинството в НС, което на практика набъбна с подкрепата на ДПС, са извършили национално предателство.

"Ще настояваме президентът Росен Плевнелиев да наложи вето и ако не го направи ще искаме да дойде във Варна и да обясни, защо преди година стопира решението за дълг от 1 милиард лева, поискан от правителството на Пламен Орешарски, а сега, когато става въпрос за 16 000 000 000 лв., които всички българи заедно ще изплащаме години наред, няма да оспори гласуването", обясниха от организацията.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Неправилно паркиране във Варна
България и Войната в Украйна
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: