Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
БСП-Варна сне доверието си от депутат, той заплаши със съд
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 30.10.2020Коментари (0)1752
© Фейсбук
БСП-Варна сваля доверието си от народния представител на "БСП за България" Иван Иванов, съобщиха от местната структура на партията, предаде Дарик. 

От Градския съвет свързват варненския депутат с побоя над председателя на Общинския съвет на БСП-Долни Чифлик - Валентин Вълчев на 20 октомври тази година. Сред другите причини за свалянето на политическо доверие се посочват предходни случаи на отправяне на заплахи към съпартийци, оказване на натиск, както и работа срещу интересите на БСП и в полза на нейните политически опоненти.

"Позицията на Градския съвет на БСП-Варна е, че такъв човек няма място в редиците на Българската социалистическа партия и настояваме на основание чл.12 от Устава на БСП, за неговото изключване", се казва в позицията на  варненските социалисти, изпратена до Общопартийната контролна комисия и националното ръководство на БСП.

"До този момент нито един разследващ орган, институция или партиен орган не ме е потърсил във връзка с казуса с председателя на БСП-Долни Чифлик Валентин Вълчев", реагира депутатът с публикация във Фейсбук профила си. 

"Категоричен съм, че не съм имал близък контакт с Вълчев от близо година, камо ли да съм имал физическа саморазправа с него. Бързата реакция на някои партийни функционери с въпросната декларация показва, че целта са вътрешнопартийни дивиденти предвид предстоящото заседание на областния съвет на партията, а не разкриване на обективната истина. Заявявам готовност да съдействам на всички органи истината за коментирания инцидент да бъде разкрита. 

Що се отнася до другото обвинение в позицията на Градския съвет, че съм работел против интересите на БСП, това е следващата лъжа. Комично е да бъда обвиняван в това от градския председател Борислав Гуцанов, който открито предпочете друга кандидатура за кмет на последните местни избори, вместо избраната от БСП. Нещо повече, повече от година Борислав Гуцанов е със свалено политическо доверие от Изпълнителното бюро на НС на БСП, тъй като към момента няма решение, което да го е отменило. 

Ще предприема всички законови действия срещу тези неверни факти и обстоятелства изложени в позицията на ГС на БСП водещи до състав на престъпление – набеждаване", заявява Иванов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: