Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
БСП иска спиране на новите заменки
Автор: Екип Varna24.bg 14:35 / 19.04.2011Коментари (0)1325
©
БСП ще предложи на следващата общинска сесия мораториум върху сделките с общински имоти по схемата на т.нар. публично-частно партньорство, заяви на пресконференция местният лидер на партията Борислав Гуцанов. Мотивът е, че от добра практика, с която са построени няколко детски градини, тази форма на управление на общинската собственост се е превърнала в кражба и далавера. Като пример за това Гуцанов посочи пловдивската фирма "Стоянстрой", която спечели поръчката за строителството на училище "Васил Левски" в "Аспарухово" и нова зала на Математическата гимназия, въпреки че закъснява с изпълнението на друг общински обект - детска градина във "Владиславово". "В общината се краде като за последно", заяви социалистът и допълни, че това е единственото обяснение защо една некоректна фирма отново работи с местната власт. 

Лидерът на БСП - Варна, заяви също, че кметът Кирил Йорданов и председателят на Общинския съвет Николай Апостолов трябва да дадат обяснение как вече отхвърлени решения на съвета влизат пак за гласуване и това се повтаря, докато бъдат приети. Повод за това е предложението за ново застрояване на "Слънчев ден", което на предното заседание беше отхвърлено. Сега обаче то се връща без каквито и да е корекции, което да го направи по-приемливо. Така на практика се потъпква вече изразената веднъж воля на местния парламент. "Ако общинските имоти се разпродават с такива темпове, изборите наесен ще се обезсмислят, защото няма да има какво да се управлява, а кметът ще се окаже един събирач на данъци", коментира Гуцанов.

Битката срещу презастрояването продължава

На пресконференцията си председателят на БСП - Варна, разпространи и текста на писмото си до областния управител Данчо Симеонов по повод предложението за вдигане на жилищен комплекс на Златни пясъци, което пак е от пловдивска фирма. В него Гуцанов изброява три нарушения, които са достатъчни то да бъде спряно. Първото е, че за пореден път позволението се дава при вече взето обратно решение на съвета. То е внесено повторно не от кмета, както се случва най-често, а от общински съветник, което не е нарушение. Липсва обаче задължителния в този случай писмен доклад. Третото и най-съществено нарушение е, че бъдещият обект няма как да бъде свързан с пречиствателната станция в курорта заради изчерпания й лимит, въпреки че това се изисква изрично от закона. "Областният управител Данчо Симеонов беше много активен като общински съветник, когато ставаше въпрос за точното спазване на правилника на местния парламент. Попитайте го дали ще спре решенията, взети при очевидни нарушения", посъветва Гуцанов журналистите.



Източник: в."Народно дело"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: