БСП тръшна ГЕРБ с апаратни хватки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:43 / 11.11.2010
1126
С апаратни хватки натръшка вчера БСП опонентите си от ГЕРБ във Варненския общински съвет. След скандал още в началото на сесията опозицията успя да наложи мнението си почти по всички важни въпроси, които се разискваха в залата. Напрежението между двете групи в местния парламент се установи още в началото на заседанието, като повече от час се спори за дневния ред. Ябълката на раздора стана искането на БСП, предложено от Борислав Гуцанов, точката "Наука и образование" да мине първа в дневния ред, за да не падне кворумът и отново да не се приеме решението за разкриване на нови места в детските градини. Председателят на съвета Николай Апостолов не му остана длъжен и припомни, че на предходната сесия решението не мина заради масовото отсъствие на "червените" от залата. Гуцанов обясни на политическите си опоненти, че отсъствето всъщност е защитаване на принципни позиции. При първото гласуване предложението не бе прието, но при поименния вот част от съветниците се обърнаха и подкрепиха изтеглянето напред на точката. При тази сцена Стелиян Севастиянов не можа да се сдържи и поиска думата, за да обясни отрицателния си вот. Той отбеляза, че противопоставянето на предложението на опозицията в никакъв случай не може да се обясни с ропота на Евгения Александрова от "Атака", че не се мисли за децата. По думите му изтеглянето на точката е явен знак, че БСП възнамеряват не след дълго да напуснат залата и отново да саботират сесията.

По време на цялото заседание бившият председател на съвета коригираше настоящия и поставяше под съмнение гласуванията, като на няколко пъти заяви, че протоколите от сесиите се подправяли. Накрая Гуцанов в прав текст предупреди Апостолов да не се опитва да го надцаква с "апаратни хватки", защото ги владее по-добре от него.

Малко по-късно сериозен дебат се разгоря заради даденото на комисия "Архитектура" съгласие да приеме подробен устройствен план за строителството на жилищен комплекс на Златни пясъци под условие, че инвеститорите си направят собствена пречиствателна станция. Красимир Маринов от "Отечество" дори предложи да се включи изрично условие обектът да се въведе в експлоатация само ако има изградена такава станция. Везните в полза на БСП наклони главният архитект Петър Йорданов, който обясни, че при издаване на разрешение за строеж няма как да задължи инвеститорът да изгради такова съоръжение. След като в крайна сметка решението беше отхвърлено, дебата затвори кметът Кирил Йорданов, за който "справедливостта възтържествува".

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).