Баба "възпитава" с бой 6-годишното си внуче

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:56 / 29.03.2012
1763
6-годишно момченце от предучилищна възраст втрещило учителите, когато се появило в понеделник в школото. Синините по лицето му били видни, затова учителите веднага го изпратили при училищния лекар, който описал травмите.

Незабавно е подаден и сигнал до отдела за закрила на детето във Варна.

Специалист от отдела веднага посетил дома на битото момченце. Оказало се, че то и 5-годишната му сестричка били гледани от бабата (по майчина линия), докато майка им била на гурбет в чужбина.

Възрастната жена не отрекла постъпката си и посочила, че "възпитавала" детето с бой и шамари, защото било буйно и не изпълнявало нарежданията й.

"Възрастната жена го била и в двата почивни дни - събота и неделя, защото не могла да овладее поведението му. Момченцето не изпълнявало заръките й, както и правилата, които била наложила", посочи началникът на отдел "Закрила на детето" във Варна Ани Конукова.

Заради скандалния случай на бабата е връчен предупредителен протокол да не упражнява физическо насилие над внука си. От отдела за закрила на детето ще наблюдават всяка седмица децата и дома, в който се отглеждат.

Бабата е уведомила дъщеря си за станалото и тя обещала при първа възможност да се прибере и да вземе нещата в свои ръце.

Очаква се това да стане в първите дни на април. "Ще има процес на активно наблюдение и подкрепа. Ако случаят се повтори, веднага ще бъдем уведомени, допълни началникът на отдела за закрила на детето във Варна.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).