Баби във Варна изгоряха с грандиозни суми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:14 / 11.08.2016
999
Два случая на измами на възрастни жени са регистрирани вчера във Варна. И в двата случая на възрастните жени по телефон им се е обадило неизвестно лице, което е обяснявало, че трябва да окажат съдействие на полицията за залавяне на крадци. Предупреждавани са, че най-вероятно може да станат свидетели на задържане или преследване. В единия случай жена на 73 години е оставила до стълб на улицата 2000 евро, над 6 000 лв. и около 150 гр. златни накити, а във втория случай 77-годишна жена е поставила в торба 31 000 лв. и около 30 гр. златни накити и е оставила торбата под пейка в района на Червения площад. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Съвети към гражданите:
По НИКАКЪВ повод не давайте пари на непознати, независимо от предлога; Не се доверявайте на непознати хора; Не предоставяйте лични данни и данни за свои близки по телефона;

Важно е да не се забравя, че не трябва да се доверяваме лесно на хора, представящи се за полицейски служители, куриери или други длъжностни лица, особено по телефона. Всички те имат специфични белези и служебни карти, по които могат да бъдат разпознати и/или проверени.

В случай, че получите обаждане и спрямо Вас бъде осъществен опит за телефонна измама, незабавно подайте сигнал на тел. 112 или в полицията;

Необходимо е хората, които имат възрастни близки, непрекъснато да им напомнят как случайно може да станат жертви, както и основните правила, които трябва да спазват, ако попаднат в подобна ситуация.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).