Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Балът на Съюза на учените - Варна ще събере цвета на научната мисъл
Автор: Екип Varna24.bg 12:13 / 29.11.2019Коментари (0)2360
©
Балът на Съюза на учените – Варна тази вечер ще събере цвета на научната мисъл от региона. Близо 150 учени, изследователи, специалисти в различни области и преподаватели ще отпразнуват в Морското казино една изключително ползотворна година.

Ще я запомним с първия в историята на Съюза конкурс за присъждане на годишна награда за млади учени, които работят в научни звена на територията на Варненския регион. Той приключи през май с три отличия за трима млади учени, работили в 2 научни направления: "Здравеопазване и спорт" и "Социални, стопански и правни науки". Първите носители на отличието "Награда за млад учен“ бяха доц. д-р Владимир Жечев, преподавател в Катедра "Маркетинг“ на ИУ – Варна, на гл. ас. във Факултет Фармация, Катедра Биохимия, молекулна медицина и нутригеномика, на МУ – Варна гл. ас. Оскан Тасинов, д.б. и на гл. ас. в Катедра по "Консервативно зъболечение и Орална патология“ гл. ас. д-р Христиана Росенова Маджова-Чоканова, д.м..

Изключително респектиращ по своите мащаби бе и Месецът на науката във Варна, който завърши в края на м.октомври с 23-та заключителна конференция "Науката в служба на обществото“. Научният форум бе организиран от Съюза на учените – Варна с активното участие на Община Варна, на академичната общност от 4-те висши учебни заведения в морската столица, на Института по рибни ресурси – Варна, Института по океанология, Центъра по хидро и аеродинамика към Институт по металознание, съоръжения и технологии при БАН. На територията на 4-те висши учебни заведения и се представиха научни доклади, включени в заседанията на 6-те научни секции на Съюза. 76 бяха само докладите в секция "Икономически науки“, множество разработки от секция "Социални и правни науки“, "Медицина и дентална медицина“,“Технически науки и "Морски науки и технология“.

В празничната за учените вечер със Статуетка за заслуги ще бъде отличена Зоя Младенова - професор, доктор по икономика, преподавател в ИУ – Варна и Директор на Научноизследователския институт при университета.

Висока оценка ще получи и колективът автори от Катедрата по икономика и управление на здравеопазването на МУ-Варна. Проф. Антония Димова, доц. Мария Рохова, проф. Стефка Коева, доц. Елка Атанасова, доц. Любомира Коева, проф. Тодорка Костадинова получиха тази година Грамота за високи научни постижения в областта на обществените науки на Съюза на учените в България. Изследването "Bulgaria: Health system review 2018" е издание на Световната здравна организация и Европейската обсерватория по здравни системи и политики. То представя актуален анализ и оценка на управлението, финансирането, предоставянето на здравни услуги и работата на здравната система в България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: