Банковата служителка Невена, източила над 1 млн.лв., иска от съда да я пусне у дома

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:55 / 20.02.2020
4245
Днес Варненският окръжен съд ще разгледа частно наказателно дело по молба за изменение на мярката за неотклонение на Невена Й., обвинена за длъжностно присвояване, като банков служител на над 1 022 060 лв., съобщиха от пресслужбата на институцията.

Припомняме, че Варненският окръжен съд одобри искането на Окръжната прокуратура във Варна и остави в ареста специалистката в отдел "Банкиране на дребно“ към варненски клон на банка. 

38-годишната Невена бе привлечена като обвиняема за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. В съдебната зала по представена справка от банката, където е работила Невена,  стана ясно, че точно 19 вложители са били ощетени от присвоителните действия на обвиняемата, като точната сума е 1,22 млн. лева. 

Както вече информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, парите от влоговете на вложителите били прехвърляни в сметка на обвиняемата и нейни роднини, а след това теглени и изпращани с куриерската фирма "Еконт“ на виртуалния приятел на Невена. Той се представял като Мирослав Михайлов. Истинското му име обаче е Сергей и живее охолно в монтанско село.

Освен парите на вложителите, Невена теглила личен кредит и кредит от името на баща си, а парите също били изпратени на мъжа. С пратки на "Еконт“ тя изпратила и личните влогове на родителите си, които са пенсионери по болест. В дома на Сергей са намерени и иззети едва 30 000 лева в брой.  

Пред разследващите обвиняемата обяснила, че Мирослав искал парите, за да реши свои финансови проблеми с лихвари. За близо трите години общуване в интернет двамата никога не са се виждали на живо. Невена имало само три негови снимки.

В съдебната зала на Варненския окръжен съд обвиняемата Невена изрази съжаление за действията си и поиска да й бъде определена мярка за неотклонение "Домашен арест“.

Състав на Варненския окръжен съд прие аргументите на прокуратурата, че има обосновано подозрение, че Невена е извършила длъжностното присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, както и че има опасност, ако е на свобода, тя да се укрие и да извърши друго престъпление.  Това престъпление се наказва от закона с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

На 27 януари 2020 г., Окръжната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност и 30-годишния Сергей М. от Монтана. Той е вторият обвиняем по воденото досъдебно производство срещу банковата служителка Невена Й.

На Сергей М. е повдигнато обвинение за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Наложена му е мярка за неотклонение "Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева за продължавано престъпление по член 211, във връзка с член 209, ал. 1 от НК.

Виж коментарите (0)

Още по темата (19):
02.06.2020 Връщат в ареста банковата служителка от Варна, източила над 1 млн.лв.
25.02.2020 Варненският съд реши - влюбената банкерка Невена остава в ареста
25.02.2020 Апелативният съд решава дали Невена, присвоила над 1 млн.лв., ще остане у дома или се връща в ареста
20.02.2020 Прокуратурата ще протестира домашния арест на банковата служителка Невена
20.02.2020 Банковата служителка Невена се прибира у дома, ще я следят с електронно устройство
30.01.2020 Ще има ли справедливо възмездие за Невена и виртуалния й любим Сергей?
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).