Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Басейнова дирекция във Варна работи по важен проект
Автор: Екип Varna24.bg 17:11 / 20.01.2017Коментари (0)2896
© Черно море
Резултатите от проекта за състоянието на морската среда ще допринесат за актуализиране на програмите за мониторинг. Това каза по време на заключителна пресконференция по проект "Проучвания на състоянието на морската околна среда и подобряване на програмите за мониторинг" директорът на Басейонова дирекция "Черноморски район" (БДЧР) Десислава Консулова, предаде "Фокус". 

"Проектът се финансира по норвежки финансов механизъм и като бенефициент на проекта - Басейнова дирекция за Черноморски район съвместно с Института по океанология, има ангажимент с настоящата пресконференция да информира широката общественост за резултатите, които постигнахме вследствие на работата по този проект и да посочим ползите от тях. Успоредно с този проект Басейнова дирекция участва в още 3 проекта съвместно с местната администрация от Община Варна и Община Бургас. 

Това са проектите - "Марлен", IMAMO и проекта с ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" за интегриране на информационната система", обясни директорът. По думите й работата по тези проекти и резултатите, които са получени от тях, се обединяват в организацията и крайните резултати по настоящия проект, който днес бе представен. "Чрез част от резултатите, вследствие на усилията на екипите към БДЧР, успяхме да финализираме плана за разработване на Морска стратегия на Р. България.

Този стратегически план бе разработен от Басейнова дирекция с помощта на Института по океанология. Резултатите му ще актуализират данните и първоначалната оценка на морската околна среда. Тази първоначална оценка на морската среда е основата върху която се извеждат критериите за оценка на добро екологично състояние", подчерта директорът.
Проектът "Проучвания на състоянието на морската околна среда и подобряване на програмите за мониторинг, разработени съгласно РДМС (ISMEIMP)" се изпълнява в партньорство с Института по океанология към БАН. Стойността му възлиза на 1 357 557 лв. и се реализира по програма BG02 "Интегрирано управление на морските и вътрешни води", съфинансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: