Баща на министър се жалва от варненски общинар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:04 / 25.09.2010
805
В ябълка на раздора се превърна за пореден път шефът на общинското предприятие "Спортни имоти" Петър Пасев. Този път поведението му не е допаднало на главния треньор на клуба по академично гребане "Черно море" Емил Нейков, който е баща на спортния министър Свилен Нейков. Възмутени са и световният шампион и член на клуба Снежка Янчева-Георгиева, и директорът на плувния клуб "Черно море - Армеец" Надежда Парушева. И тримата са подготвили жалби до кмета на общината, които вчера бяха представени на вниманието на ресорната комисия към Общинския съвет.

Такова нагло, предизвикателно и безцеремонно държание не съм срещал досега, заявява в писмото си Емил Нейков. Той бил обсипан с викове, обидни квалификации и заплахи от Пасев пред многобройна публика по време на приема за спортното училище. Да му се потърси най-строга отговорност, настоява треньорът. Върху лошото състояние на базата за академично гребане обръща внимание Снежка Георгиева, според която шефът на "Спортни имоти" показва пълна незаинтересованост. Омерзена се чувства и Надежда Парушева, която била обвинена от Пасев, че се опитва да печели от незрящите деца от училището "Проф. д-р Иван Шишманов". ПСК "Черно море - Армеец" е започнал работа с възпитаници на школото преди две години. Тази година клубът е спечелил 5000 лева по социалната програма на общината, за да интегрира и приобщи чрез спорт незрящите деца. Защо трябва да се дават 5000 лева от общинския бюджет по проект, след като общината реализира програма за начално обучение по плуване за варненчета, в която децата от училището се включват с предимство, попита Пасев. Той обясни, че си е позволил да държи такъв тон на Надежда Парушева, защото я считал за приятел и близък човек, което вече не било така.

Ситуацията е нещо като лявата ръка не знае какво прави дясната, възмути се съветничката Анна Радева, която доскоро оглавяваше социалната комисия. Тя поясни, че проектите по социалната програма се оценяват от комисия от специалисти от администрацията и Общинския съвет, а щом проектът на клуба е одобрен, значи е отговарял на критериите. В крайна сметка по жалбите ще трябва да се произнесе кметът, в чиито правомощия попада основно контролът на общинските предприятия.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).