Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бащата на Женя: Жива ще запаля сестра си, тя от затвора не бива да излиза
Автор: Екип Varna24.bg 11:44 / 01.10.2012Коментари (32)16884
© Народно дело
Доживотна присъда без право на замяна за убийците на Женя искат родителите на убитото момиче. "Казал съм и на полицаите, и на следователите, че ако на тези двамата им дадат 15 г. затвор, жива ще я запаля сестра ми, като факел. Докато съм жив, от затвора тя не бива да излиза. Това е единственото ни дете. Ще я излежа, ако трябва. За нея искам доживотна присъда, а за убиеца смъртна." Това заяви таткото на 21-годишната Женя - Венцислав Тодоров, ден преди да погребе единственото си дете, единствената си радост, смисъла на живота си.

Днес в 14 часа почернените родители ще приемат в дома си затворения ковчег на детето си, а час по-късно ще тръгнат с него към последния му дом - гробищата в Тополи.

"Ще я изпратим с роклята от абитуриентския бал. Тя й е любима. Това ще бъде последната дреха, която ще облече. Аз не я харесвах много, но исках да й доставя радост и й направихме роклята, която тя си избра. Само и само да бъде щастлива. Това ми е утехата - че детенцето ми два дни беше щастливо. И ботушките, тя си ги избра, с тях ще бъде. Така ще бъде облечена, нищо че ковчегът ще е затворен", казва майката на момичето Ренета Тодорова. Заедно със съпруга си, Рени е заобиколена от малкото останало й семейство - майка й и брат й.

Неделя по обед е. Почерненото семейство стои и събира сили да влезе в стаята на Жени, за да извади дрехи за погребението. "Майка ми искаше да отиде да я облече, но хората ни казаха в никакъв случай да не допускам това. Не е за гледане. Патологът каза, че през цялата си практика такова зверско нещо не е виждал. А това са претръпнали към такива неща хора", коментира Ренета.

Единствената цел оттук нататък е да доживее справедлива присъда за смъртта на детето си. "Доживотен затвор без право на обжалване, на замяна, на амнистия. От затвора тези не бива да излизат, иначе не отговарям, не знам какво ще направя", категорична е жената, а съпругът й допълва, че чуе ли тази присъда, ще може спокоен да напусне света.

Затрили момичето за 30 квадрата

"Знаете ли за какво я убиха? - за има-няма 30 квадрата от къщата. Имаме една стая за нас, която е 16 квадрата, а нейната е 10 квадрата. Кухнята надали има и 4 квадрата. За това я убиха! Да може Светла да вземе всичко, при положение че се разполага в три големи стаи, кухня, ниша и тераса. Ако нас беше убила, Женя самичка щеше да си отиде. Нас да бе убила", плаче Рени. Никога не ще успее да си представи какво е изпитала Жени, когато в стаята й посред нощ е влязъл Петър с нощ в ръка. "Тя изпитваше панически страх от този злодей, защото той преди два месеца ни разби вратата, обели носа на баща й и му насини окото. И това вечерта, около 11 часа. Женя оттогава се страхува от него. Можете ли да си представите какъв ужас е преживяла, като го е видяла, че влиза в стаята й. Можете ли да си представите...", плаче жената.

Баба й се намесва и разказва, че на Женя много й вървяла биологията. Но понеже семейството не можело да си позволи скъпите такси в Медицинския университет, възрастната жена съветвала момичето да учи за ветеринар.

"Беше много жалостива към животните. Но тя ми отговаряше, че не може да стане лекар, защото я е страх от кръв, а сега стана жертвено агне", плаче маминка й. До такава степен Женя се е притеснявала от гледката на кръв, че до последно, когато се порежела, тичала при майка си за лепенка.

"Просто не мога да си го представя и да повярвам на станалото. Аз няма да се учудя, ако в онази нощ Светла е била вътре в стаята на Женя и да е помагала на Петър. Няма да се учудя", коментира Ренета, а съпругът й потвърждава съмнението. "Напълно е възможно. Майка ми на 74 г. беше, а тя я риташе в коридора. Беше я свалила на земята. Обаче сестра ми беше бременна в петия месец и аз нищо не можах да направя", допълва той.

Светла е звяр

"Светла уби в корема ми второто ми дете, с което бях бременна. С ритници! Не знам откъде тази злоба, питайте я нея", разказва Ренета. Тя се съмнява, че ще събере сили да присъства в съдебната зала, когато започне делото за смъртта на Женя. "Не знам как ще реагирам, като видя Светла. Искам само накрая да я попитам на колко пари ни беше оценила двамата с мъжа ми, за да си разчисти имота. Щото трябваше да убие поне единия от нас. Може би първо него щеше да убие и после аз щях да си замина", казва почернената майка.

А със самата Светла Венцислав и Ренета не говорят от 2 години, откакто брат и сестра са погребали родителите си през октомври 2010 г. След това семейство Тодорови прави два опита да преговаря със Светла по повод разделението на етажа от къщата. Предложили й тя сама да избере кои стаи иска, тъй като тя е с три деца, а те само с едно. И то независимо от факта, че брат и сестра трябвало да си поделят наследството наполовина.

"Единственото, което Женя поиска, беше най-после да си има самостоятелна стая, да може да стои на компютъра докогато си поиска. И преди три месеца се премести в своя стая. Дотогава заедно сме били в стая. Предполагам, че в онази нощ тя е била будна, излегната на леглото да гледа телевизор. А утре ще я погребем в затворен ковчег", казва Ренета. "Светла е звяр", завършва таткото.

Извадили химикал от врата й

"Аз я видях. Аз отворих вратата на стаята в четвъртък сутринта. Цялата беше обляна в кръв. Аз я пипнах по челото. Беше студено и звъннах по телефона за помощ. Ей тук, от вратленцето й нещо стърчеше. После ни казаха, че било химикал", коментира таткото.

"Химикал! Химикал е стърчал от врата й!", не може да повярва Ренета.

Ужасът, застигнал родителите, има час, който те никога не ще забравят - 8,39 в четвъртък. "В сряда вечерта към 23,30 я видях, че излезе от тоалетната и тръгна към стаята си. Питах я дали отива да спи. Тя каза: "Да, татко", и това са ми последните думи от нея, последният спомен", казва таткото. Очите му са скрити зад очила, но сълзата неудържимо се търкулва.

Когато таткото отваря вратата на стаята й сутринта в четвъртък, вижда детето си на прага от вътрешната страна. "Огромна локва кръв на леглото й, възглавниците и одеялата събрани... дупкано, дупкано. Може ли ти да го грабнеш това дете от леглото, да го влачиш по земята, да го събориш и пак да го дупкаш. 75 прободни рани! Той е мислел, че е мъртва при толкова кръв и забит във врата химикал. Оставил е кървави следи по дръжката на вратата и си е тръгнал. Детето ми е събрало последните си силици и е станало. Стигнало е до вратата. Опитало се е да я отвори, но е паднало и издъхнало. Капка кръв не й е оставил, капка кръв... Тя е 45 килограма, а той 90. Смятайте каква борба е било", казва таткото. Когато отишъл със съпругата си в моргата, съдебният лекар му казал, че подобно зверство, подобна жестокост никога не бил виждал през целия си живот. Никога.

Майката и бащата били изведени от стаята на Женя от пристигналите на място полицаи и лекари. "Аз виех като куче по детето си, когато Светла мина покрай нас, погледна ни и продължи с трите си деца. Качи се в колата и замина. Дали е вярно, не знам, но ми казаха, че в този момент тя отишла да тегли останалите 1500 лева, които да даде на Петър за убийството. Можете ли да си представите? Не можете!", коментира жената.

Чудовището Петър: Искам при мама

Искам при майка ми. Това заяви 20-годишният Петър Ангелов пред съда, когато гледаха мярката му за неотклонение. Окръжният съд наложи постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Младежът промълви едва няколко думи, провокиран от въпросите на медиите, които изпълниха съдебната зала. А те са, че съжалявал за стореното и че докато е убивал невинната Женя, е бил надрусан.
И прокурорът, и съдията коментираха, че убийството надхвърля определението на закона "по особено жесток и мъчителен за жертвата начин". Престъплението е било извършено с изключителна жестокост и дързост, а смъртта на жертвата е била изключително мъчителна. В залата стана ясно, че Петър пред свидетели е казвал, че е имал намерение да извърши и други подобни престъпления. Към всичко това прокурорът добави и факта, че досието на Ангелов не е чисто. В края на юли той е осъден на половин година затвор, отложена с 3 г. изпитателен срок за притежание на наркотици.

Въпреки неговото желание да си отиде при мама, нея в залата я нямаше. "Обвинявам тази майка, защото тя е знаела, че Петър готви убийство. Той й е казал, че ако не му даде пари, ще му дадат 2000 лева за убийство. Аз ако съм, ще отида в полицията да кажа, да проверят, така, за всеки случай. Тя, тази майка, не познава ли сина си? Тя има вина", коментира Ренета.

"Не смятам, че съм опасна за децата си и за околните", заяви в съда 38-годишната Светла Тодорова, която е поръчала смъртта на племенницата си Женя срещу 2000 лева. Докато тя стои в ареста, децата й - 3-годишно момче и 5-годишно момиченце - ще бъдат настанени в социален дом, а 15-годишната Даниела в дома за временно настаняване на непълнолетни. "Тодорова е опасна за децата си", коментира прокурорът в отговор на настояването на защитата жената да бъде освободена от ареста, за да се грижи за тях. През цялото време тя е държала 15-годишната Даниела в течение на плана как Женя да бъде убита. Използвала е приятеля на дъщеря си. Убиецът е допуснат до стаята на Женя, където тя спокойно е спяла. А в същото време само на метри от баталната сцена са спели децата на Светла. У нея в четвъртък са намерени 1500 лева, които Тодорова била изтеглила, за да покрие дълг към Петър. Но в рамките на разпитите тя не е обяснила точно за какво задължение става въпрос. Въпреки мълчанието на Светла между кориците на делото има достатъчно доказателства, показания на свидетели и длъжностни лица, които я сочат като поръчител на тежкото престъпление. "Според Светла животът на племенницата й струва 2000 лева", коментира още прокурорът.

Ето затова Петър и Светла бяха оставени под стража от окръжния съд. Ако искат, могат да обжалват решението на 9 октомври от 10 ч. пред апелативния съд. Дотогава децата на Светла остават под опеката на специалистите в очакване баща им да се върне от Белгия, където работи.
Въпреки трагедията Ренета би поела грижата за малката й дъщеря. "Те с Женя си приличат много. Сестри да бяха, нямаше да си приличат толкова. А малката все търсеше дъщеря ми. Сърцето ме боли, че е настанена в дом, а не е при баба си и дядо си", коментира Ренета.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 35
27.03.2014 »
04.10.2013 »
10.05.2013 »
19.04.2013 »
19.04.2013 »
02.02.2013 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Teodora Borislavova
премахни филтъра

0
 
 
Наистина такива неща се случват и в други страни.. но не и в европейските!!!! потресена съм. ужасно е.. Как може войни за имоти да ескалират така..
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: