Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бащата на чаровницата Алекс от Варна с трогателен разказ за поредната битка
Автор: Пламена Николова 11:22 / 04.11.2020Коментари (1)4067
Чаровницата Алекс от Варна претърпя успешна операция на крачето, научи Varna24.bg от коментар на нейния баща в страничката "Да помогнем на Алекс да ходи".

"Чудесата продължават! Само на петият ден след тежката операция и на вторият ден от физиотерапията, Алекс вече не само стъпва на крака си, но и ходи.

Това нямаше да се случи ако д-р Пейли и неговият екип в Пейли Институт, не си бяха свършили работата перфектно. А Алекс, неспира да ни изумява със силите и духа които ни показва", написа днес Александър Кръстянин.

Преди два дни, обаче той сподели трогателен разказ от деня на тежката операция, който публикуваме без редакторска намеса:

"Както знаете, на 29.10.2020 г. беше направена първата операция от втория етап от лечението на Алекс.

Операцията мина успешно - без неприятни изненади и според думите на д-р Пейли, на когото вярваме безрезервно, с отличен резултат от свършената от него работа.

За пореден път нашето малко геройче с голямо сърце преминава през поредното изпитание изпълнено с много болка и трудности. Както вече знаем , няма по щастлива и сияйна усмивка от тази на сбъдната мечта, колкото и простичка да е тази мечта (да тича и играе заедно с другите деца).

Със сигурност от този ден разбрах едно: моето малко момиченце вече е много пораснало. При влизане в пред операционната, заради Covid мерките, ни разрешиха да има само един придружител. Честта се падна на мен. Влязохме и започнахме процедурата по подготовка за операцията, а на лицето на малката ни хубавица не се виждаше никакъв признак на притеснение. Това много ме удиви. Нямаше мрънкане, дърпане, хленчене и т.н. Единственото, по което можеше да се усети, че разбира какво я очаква, беше това, че искаше да бъда много близо до нея и не искаше да разговаря с никой друг освен с мен. Каквото и да я питаха, тя казваше на мен, а аз превеждах. Да, не може да се отрече, че в Пейли Институт подхода е повече от предразполагащ и щадящ децата, но тя знаеше какво й предстои и беше повече от готова да го направи.

Вътрешно в мен имах много притеснения, но се стремях да не ги показвам пред нея. И така подготовката протече нормално, без драми. Дойде моментът, в който дойдоха да я вземат за операцията. Обикновено оставят родителя да я заведе до операционната и да остане с нея до момента на заспиване като предишния път ми дадоха щастливия миг да я целуна в момента на заспиване (така, че детето да заспи със спомен за прегръдка и нежност на родител). Заради тоя скапан COVID тук аз се оказах стъписан и неподготвен. Казаха ми: Не може да дойдете с нас, вие оставате тук, само тя идва с нас. Нямаше време за питане, ама защо, но как , не можели...

Просто я гушнах, целунах я и й казах:" Тате, трябва да отидеш с тях. Аз ще те чакам тук. Когато се събудиш, ще съм до теб. Готова ли си да тръгнеш с тях?".

Тя ме погледна и само прошепна "Да ".

Сестрите я поведоха с леглото, а аз само я проследих с поглед и силно свито сърце. Алекс нито се обърна назад да ме търси с поглед, нито проплака. В този момент не знаех какво да изпитвам. Бях притеснен, но в същото време, вместо аз да дам увереност на нея, сякаш тя даде такава на мен.

Отново заради Covid мерките не ни беше позволено да чакаме в чакалнята. За да бъдем информирани, една от сестрите ни пишеше съобщения как протича операцията и кога може да отида в чакалнята за среща с д-р Пейли след като приключи операцията. В срещата д-р Пейли ми разказа набързо как е преминала операцията и ми каза да я почакам. Бях един от последните, които извикаха, защото детето се е събудило. Влизам в реанимация отново със свито сърце, ослушвайки се за рев на познато гласче и какво да видя, нашата хубавица будна и си хапва настървено ледена близалка.

В Пейли институт имат практика да дават на децата ледени близалки за успокояване на гърлото след интобирането. Отивам до нея и я целувам, а тя ме пита къде й е роклята. И всичко си продължава спокойно. Обясних ѝ, че роклята е в багажа и после ще ѝ я дам. След известно време ни преместиха в стая в детското отделение. Стоя аз в стаята с нея, докато сестрите връзват системи, апарати и т.н. и аз гледам като гръмнат. Нашата хубавица е супер спокойна. Зарадвах се, успокоих се, не вярвах на случващото се. Единствено, когато сестрите я питаха нещо, тя извърташе глава към мен и ги игнорираше.

И така започна тя да казва искам си роклята. След около три часа неуспешни опити да я разубедя, я преоблякохме с едната сестра с нейната рокля. Поиска да ѝ покажа крака ѝ. Пак със свито сърце отметнах одеялото и тя видя крака си. Започна да клати глава и да бърчи вежди. Беше готова да заплаче, но аз я успокоих и ѝ казах: "Ти знаеш, че ще ти сложат фиксатора. Говорили сме за това." Тя бързо се успокой, а аз отново не вярвах на очите си. Звъняхме да се видим с мама и чак тогава от очите на нашето ангелче потекоха сълзи. Просто искаше мама да е с нея , но не разрешаваха. Прекратихме връзката, за да не се разстройва повече.

Мина още някой и друг час на спокойствие, и тогава вече дойде страшния момент. Моментът, в който си припомних колко тежко беше предишния път. В рамките на 30-тина минути опитахме какво ли не, но не можахме да я успокоим. 30-тина минути, които ти се струват като вечност. Време, в което се молиш детето ти да спре да страда. Време, в което ти се иска да плачеш, но не можеш да си го позволиш, защото трябва да си опората, която няма да поддаде и то ще се подпре на нея. Тогава сестрата каза, че вече е дошъл моментът, когато детето напълно е излязло от анестезията. Наложи се да ѝ дадат морфин за успокоение. Да, това ѝ помогна бързо. Отпусна я и тя заспа.

След около два часа се събуди и всичко продължаваше добре. Само дето искаше мама също да е до нея.

И така минахме геройски и на сутришната визитация на докторите, а после дори и с усмивка на срещата с рехабилитаторката.

Изписаха ни и се прибрахме. Тя беше много щастлива. Прибра се вкъщи. Веднага хапна чудесна супа приготвена от мама. Първата вечер в квартирата мина леко. Казах си: Браво! Детето за пореден път показа какъв герой е.

За съжаление това беше за кратко. Следващата вечер беше кошмарна. Изпълнена с много плач и истерия. Трудна нощ не само за Алекс, но и за нас. Душицата не можеше да си намери място. Тук ще ви спестя тези моменти, защото бяха много тежки и емоционални. Колкото и да не искахме, се наложи да ѝ дадем от силните лекарства. С всеки час и ден тя става все по-силна. Макар и трудно, започва да превъзмогва мисълта, че това желязо дълго време ще е част от нея. Дните минава сравнително спокойно, но нощите са тежки.

Не знам тя от къде намира сили да мине през всичко това, но вече знам, че аз се зареждам със сили от нейното геройство. Знаем, че след тези дълги и тежки моменти идват други, които са весели и изпълнени с щастие.

Моменти, заради които си струва да минеш през всичко това.

Благодарим на всички, които не спират да ни подкрепят. На всички, които са до нас и се борят с нас. Без Вас и Вашата помощ и подкрепа тази мечта не би могла да се сбъдне.

Предстоят ни още много дни на болка и изпитания през периода на удължаването. Крепи ме мисълта, че всяка стъпка след това ще е придружена от чаровната усмивка на Алекс.

Благодарим Ви!

Поклон и признателност пред вас!

Надяваме се да продължавате да споделяте и да не спирате да ни помагате.

Дарителска сметка:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG40CECB979040G7448700

ТИТУЛЯР: АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА гр.ВАРНА

PayPal : veni_sun@abv.bg

титуляр: Венета Кръстянина (майка)

ДАРИТЕЛСКИ SMS с текст на латиница DMS ALEXANDRA на номер 17 777 за всички мобилни оператори

helpkarma: Да помогнем на Алекс да ходи




Още по темата: общо новини по темата: 13
02.10.2019 »
19.09.2019 »
15.09.2019 »
13.09.2019 »
28.08.2019 »
10.07.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Абитуриентски балове
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Евроизбори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: