Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бащата на обвинения за убийството на Радостина няма да сдаде поста си
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 06.04.2009Коментари (0)1430
© Impact Press Group
Цанко Цветанов, бащата на обвинения за убийството на Радостина Евтимова, няма да напусне поста председател на СДС Варна. Това съобщи самият той за Дарик Варна. На 1 април от пресцентъра на синята партия беше разпространено писмо до медиите, в което се казваше, че Цанко Цветанов, заместник-председател на СДС и председател на СДС-Варна, се оттегля от активна политическа дейност. Решението му е взето във връзка с ареста на неговия син след трагедията, която потресе варненската общественост и цяла България - убийството на студентката Радостина Евтимова в началото на март.

Тази сутрин в ефира на Дарик Варна синият депутат Христо Кирчев обяви, че варненският лидер на сините Цанко Цветанов не е напуснал поста си и продължава да изпълнява задълженията си без много шум. Потърсен за коментар, бащата на Георги Цветанов потвърди, че не напуска председателския пост, а само се оттегля от политическа дейност. Той помолил районните председатели да не го номинират за кандидат за депутат или за евродепутат. Моментът, според Цветанов, не бил удачен да напуска поста си, тъй като щяло да се наложи провеждане на вътрешно-партийни избори. Такива щели да се проведат след изборите за Народно събрание.

- Това съобщение, което получихме предишната седмица от централата на СДС, какво точно означава? Вие оттегляте ли се от председателското място на СДС Варна?

- Съобщението аз се оттеглям от активна политическа дейност, като това се има предвид оттегляне от настоящите парламентарни избори и изборите за европейски парламент, както, също така, от вътрешнопартийните избори. Когато се правиха номинациите по райони във Варна, аз помолих районните председатели да не ме номинират за кандидат за депутат или за евродепутат поради тия трагични събития, които се случиха във Варна и където...

- Вашето семейство е намесено
- ... името ми е набъркано, нали, той е заподозрян, нали, води се следствие. И във предвид на това да не се оказва по някакъв начин, да няма излишно напрежение, да не се спекулира с моята дейност в СДС, направих, предприех тая стъпка. Също така в предстоящите парламентарни избори няма да участвам активно. Какво значи това? Това значи, че щабовете, избраният щаб на СДС, областен, който съвместно със щаба на ДСБ, те там са съпредседатели, ще извършва основната така подготовка по провеждане и самото провеждане на предстоящите избори. На 11-ти във Варна ще бъде подредена листата на СДС в Трети многомандатен избирателен район, тоест той ще бъде първи, втори, трети и т.н....

- Доколкото разбирам, съобщението за оттеглянето от Вашата дейност означава оттегляне от политическа дейност, неноминиране за депутат в която и да е листа, но НЕ означава напускане на председателския пост. Така ли е?
- Напускане на председателския пост точно в тоя момент не е удачен поради простата причина, че едно напускане на председателския пост - това значи да се проведат вътрешно-партийни избори за председател и за ръководство. Точно този момент не е удачен. Вътрешно-партийни избори има след провеждането, по устав на Съюза на демократичните сили, след провеждането на парламентарните избори. Тоест, след провеждането на парламентарните избори се насрочва дата за провеждане на вътрешно-партийни избори. За избор на председател и ръководство....

- Тоест до провеждането на такива избори след парламентарните избори Вие оставате председател на СДС Варна?
- Да. До провеждането на вътрешно-партийните избори. Мотивите, мисля, че, така, ясно ги изразих.

- А, г-н Цветанов, очаквате ли дотогава и нещата около делата спрямо Вашия син да се променят?
- Искрено се надявам да има бързо развитие по случая и в, така, положителна насока.

- Тоест, да бъде оправдан?
- Аз, по темата, разбирате, не искам, нали, да говоря. Надявам се да бъде оправдан, но надявам се, че.........., както съм казал няколко пъти досега пред медии, каза, нали, аз не мога да направя такова нещо, но съм го направил........... Надявам се, просто, колкото и да е тежка ситуацията, истината да излезе.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 148
06.03.2013 »
06.03.2012 »
06.03.2011 »
21.01.2011 »
19.01.2011 »
19.01.2011 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: