Бащи, дядовци и батковци се включиха в инициативата "Спортувам с татко" на ДГ "Валентина Терешкова"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:31 / 18.10.2022
2724
За малчуганите от ДГ 44“Валентина Терешкова“ във Варна миналата седмица се оказа изключително вълнуваща, наситена с много усмивки и неочаквани спортни предизвикателста. Заедно със своите бащи те участваха в разнообразни спортни дейности от инициативата на детската градина “Спортувам  с татко“.

Над 80 спортни тандема от деца, бащи, дядовци и батковци се включиха с голямо желание в състезанията, а майките ги подкрепяха през цялото време с възгласи и ръкопляскания.

В продължение на няколко дни откритите футболни игрища на Спортен кът в Парк "Аспарухово" и до сградата на Кметство "Аспарухово", кънтяха от веселата глъч на отборите от "Лъвчета“, "Многознайко“,“Бърборино“ и "Меч Пух“. За най-малките 3-4 годишни състезатели от "Слънчице“ и "Мики Маус“ удачно беше избрана познатата спортна площадка в самата детска градина.

В игрите бяха включени, както разнообразни спортни дейности като бягане с препятствия, скачане с чували, управление на тротинетка, мини футбол, катерене и мн. др., така и игри за добро настроение.

Учителите се бяха погрижили да няма никакви организационни проблеми – от украсата и "безпристрастното съдийство“ до забавата в игрите и наградите за всички състезатели.

"Победители за нас са всички участници, които спортуваха за здраве и преживяха щастливи моменти със своите деца. С тази инициатива на нашия екип искаме да подчертаем значимата роля на бащата в личностното пълноценно израстване на детето и да провокираме бащите да бъдат по-активни в живота на детската градина", сподели директорът на детската градина Анна Константинова. 

"Спортувам с татко“ е първата инициатива от юбилейната програма  "60 години ДГ “Валентина Терешкова“ и е включена в новия проект на институцията по Национална Програма "Хубаво е в детската градина" на МОН.

Проектът е насочен  към подобряване комуникацията между деца, родители и учители и споделяне  на иновативни практики за насърчаване двигателната активност на децата и семействата им.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).